'Suriye Ordusu Rakka'ya Girmeye Hazır'

Rakka çevesindeki birçok önemli mevziyi geri alan Suriye ordusunun, IŞİD kontrolündeki kenti geri almak için harekete hazır olduğu aktarıldı.

İran'ın Fars haber ajansına konuşan bir askeri kaynak, 'Bu, gelecek operasyonların yönünün Rakka'ya doğru olacağının göstergesi. Rakka cephesi genel olarak Tabka bölgesinden başlamak üzere açık' dedi.

Suriye ordusu, 2014 yılında IŞİD tarafından ele geçirilen Tabka'daki askeri havaalanına 35 kilometre mesafede bulunuyor.

Hükümet yanlısı güçler, cuma günü yaşanan çatışmaların ardından Tel Madekah'ın kontrolünü geri almıştı. Bunun ardından da Suriye ordusu saldırılarını Selimiye-Rakka otoyolu üzerinden devam ettirdi.

Sputniknews

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
14.02.2016

Irak ordusu ve peşmerge de Musul'u almaya hazırlanıyor inş bitecek bu sene şu pislik örgüt.

14.02.2016

2 Yıl aradan sonra Rakka' dan toprak almayı başardı Suriye Ordusu. İŞİD sadece eldekileri tutmaya çalışıyor artık. Halep' deki savaştan yararlanıp karşı atak yapabilirlerdi ancak ne Rejime, ne YPG' ye, ne muhaliflere saldırmadılar. Hücum yapma yetilerini iyice kaybettiler. Deir-ez Zor' da bile ilerleyemiyorlar. Muhaliflere olan NATO desteği kesilse rahatça biter İŞİD Suriye' de ancak, Muhaliflerin varlığı, Rejim birliklerini bölmeye itiyor bu da işi yavaşlatıyor. Neyse ki Lazkiye' de savaş bitti bitecek, Daraa şehri yakında tamamen temizlenecek. Halep malum. Bu bölgeler stabil hale gelince, bu kez Palmyra ve Rakka' ya eş zamanlı saldırı bekliyorum.

14.02.2016

Suriyeliler nolucak başkan geri dönerler mi?

merak etmeyin suriye ordusunuda vururuz

14.02.2016

he ok

TÜM YORUMLARI OKU (13)