Sosyal Medyada Assange'a Suikast Girişimi İddiası

WikiLeaks, resmi hesabından kurucusu Julian Assange'ın 2012 yılından bu yana kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği'nin duvarına birinin tırmanmaya çalıştığını açıkladı. Bir suikast girişimi olarak görülen olayda tırmanan kişi güvenliğin fark etmesi sonucunda yakalandı.

Sputnik'in aktardığı habere göre Julian Assange'ın 2012 yılından bu yana kaldığı Londra'daki Ekvador büyükelçiliği binasına yabancı biri zorla girmeye çalıştı. 

WikiLeaks'in resmi hesabından bugün sabaha karşı yapılan açıklamada '16 dakika önce saat tam 02.47'de yabancı biri Ekvador Büyükelçiliği binasının yan cephesinden Assange'ın kaldığı cama tırmanmaya çalıştı. Ancak güvenliğin fark etmesiyle yakalandı' denildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

WikiLeaks, daha sonra attığı tweetinde de bu girişimde bulunanın bir erkek olduğunu belirtti.

Clinton'ı suçladılar

Assange'ın destekçileri olayı duyar duymaz sosyal medya hesaplarında bunun bir suikast girişimi olduğu yorumlarını yaptı. 

Hatta bu girişimin sorumlusu olarak Assange'ın diplomatik yazışmalarını sızdırdığı ABD'nin Demokrat Başkan adayı Hillary Clinton'ı bile gösterenler oldu. WikiLeaks, başkanlık seçimleri yaklaşırken seçmenleri çok şaşırtacak yeni bazı belgeleri yayınlayacağını duyurmuştu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kedisi için de endişelendiler

Bazı kullanıcılar da son bir kaç aydır elçilikte Assange ile birlikte yaşayan kedisinin de suikastten nasibini alabileceğini, onun için de endişelendiklerini dile getirdi. Artık 'Elçilik Kedisi' diye anılmaya başlayan kedinin sosyal medyada 16 bin takipçisi bulunuyor.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Kıvılcım ile Cemal'in O Sahnesine İBB'den Yanıt Geldi
Ölüm Haberiyle Hepimizi Şoke Eden Avrupa Yakası'nın Kubilay'ını İlk Kez Bu Sahne ile Tanımıştık!
Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"