Sosyal Medya Bu Soruyu Soruyor: "Kaldığınız Yurtta Yangın Merdivenleri Kilitli mi?"

Adana'da bir kız yurdunda yaşadığımız yangın felaketinden sonra ortaya büyük ihmaller, denetimsizlik, kanunsuzluklar çıktı. Yangın merdiveni kilitli olduğu için içeride kalanların kaçamadıkları iddia edildi. Peki, yüz binlerce öğrencinin kaldığı, diğer kurumlarda durum nasıl?

Adana'da Kız Yurdunda Facia: 11'i Çocuk 12 Kişi Can Verdi...

1. Bu soruyu Twitter'ın popüler hesaplarından @kacsaatoldunet sordu.

kacsaatoldunet

2. Öğrenciler görsellerle olayın vehametini kanıtladı.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
30.11.2016

çok zor bir şey değil. yangın kapılarına manyetik kontak takın. danışman veya müdür odasına bu kontakla iritbatlı ikaz lambası koyun ve yangın kapılarını açık tutun. böylece binaya istemediğiniz zamanlarda giriş çıkışları kontrol edebilirsiniz. ya da yangın giriş kapılarını gören yerlere kamera yerleştirin. kameraların motion-dedection özelliği olsun. kapı hareketlerinde müdür odasında cctv ekranına uyarı verir yine giriş çıkışları kontrol edersiniz ve yangın kapıları sürekli açık olur acil durumlarda kimsenin canı yanmaz. kamera sistemi pahalı geldiyse manyetik kontak 25-30 lira. 100 metre 2x2,5 mm2 kablo fiyatı 485 lira. 1 adet 16 amperlik sigorta 8 lira. 520 liraya azıcık işçilikle bu işi halledebilirsiniz.

30.11.2016

Yani şimdi nedir ben anlamadım, öğrencilerin yurda erkek/kız alma ihtimali yanarak ölmelerinden daha mı kötü?

30.11.2016

Sigara içeceğinize,yurtlara (sözde)! erkek alacağınıza yanarak ölün diyorlar resmen.Bu insanlar yetişkin insanlar istediklerini yapabilirler,bu nasıl bir saçmalık bu nasıl bir ülke ben akıl sır erdiremiyorum artık.

TÜM YORUMLARI OKU (47)