Son Zamanların Yemek Trendi "Buda Kasesi" Hazırlamanız İçin Hızlı ve Kolay 10 Tarif

Yemek severlerin yeni gözdesi ve Instagram'ın da yeni trendi olan rengarenk sebzeler ve tahıldan oluşan 10 pratik 'Buda Kasesi' tarifini sizler için derledik. Özellikle yurtta kalanlar için inanılmaz kolaylık sağlayacak bu tarifler, hem bol enerji içeriyor hem de alışık olduğumuz salatalara göre daha iştah açıcı.

1. Tatlı Patates ve Nohut Kasesi

Bu doyurucu ve lif açısından da zengin kase için öncelikle lahana ve tatlı patatese ihtiyacınız var. Zerdeçal ile tatlandırdığınız nohutlar tok tutmasının yanında, vücuttaki oluşacak iltihapları da önleyecektir. Üzerine de tahin, limon suyu içeren bir Akdeniz sosu yaptığınızda, lezzetli kaseniz hazır olacak.

2. Yurtta Kalanlar İçin Muhteşem Bir Kase

Lahana, brokoli, siyah fasulye gibi pişmesine gerek olmadan sadece yıkayıp hazırlayabileceğiniz bu kasenin üzerine humus ve ya avokado eklediğinizde lezzetli mi lezzetli akşam yemeğiniz hazır olacak.

3. Avokado, Yeşillik ve Yumurta Kasesi

Önceden haşladığınız yüksek proteinli kinoa, avokado, haşlanmış yumurta ve yeşilliklerden oluşan bu kase ile güne başlayabilirsiniz. Gün içerisinde hem enerjik olmanızı sağlayacak hem de sizi uzun süre tok tutacaktır.

4. Vegan Kasesi

Yaratıcılığınızı istediğiniz kadar zorlayın. Ama avokado gibi besin değeri yüksek, pirinç gibi uzun süre tok kalmanızı sağlayacak şeyleri mutlaka ekleyin. Biraz da istediğiniz yeşillik ve sebzelerden kattığınız da muhteşem bir kahvaltı ortaya çıkmış olacak.

5. Barbekü Soslu Tofu Kasesi

Barbekü sosuyla marine ettiğiniz tofu, kinoa ve kabaklardan oluşan bu kaseye isterseniz ananas da ekleyerek tropikal bir tat katabilirsiniz.

6. Taco Buda Kasesi

Bu sağlıklı kase için ihtiyacınız olanlar sadece siyah fasulye, jalepeno ve kinoa. Üzerine de kendi damak zevkinize göre istediğiniz garnitürlerden ekleyebilirsiniz.

7. Köri, Kinoa ve Hindistan Cevizinin Buluşması

Kinoa ve eklediğiniz yeşillikler sayesinde besin değeri fazlasıyla yüksek bir kase hazırlamış olacaksınız. Bu hızlı ve kolay salata, Tayland'ın en sevilen lezzeti köri ve vejetaryenlerin gözdesi tatlı Hindistan cevizini bir arada sunarak farklı tatlar denemenizi sağlayacak.

8. Susamlı Patlıcan ve Tofu Kasesi

Yağda kızarttığınız tofularınızı, ortada pirinç ve lezzet katmak için eklediğiniz patlıcanlarınız üstüne de birazcık susam ile afiyetle yiyebilirsiniz.

9. Zerdeçal ve Pirinçten Oluşan Sarı Kase

Hem besin değeri yüksek olsun hem de kolay bir şeyler olsun diyorsanız, bu tam size göre. Pirincinizi zerdeçal ile pişirmek sadece Instagram fotoğraflarınızı renklendirmekle kalmayacak, aynı zamanda besin değeri yüksek ve sağlıklı bir şeyler yemenizi sağlayacak. Üzerine istediğiniz mevsim sebzelerinden ekleyin. Son olarak da tahin ve limon kullanarak hazırlayacağınız sosu üzerine dökün. İşte yemeğiniz hazır!

10. Akdeniz Kasesi

Akdeniz diyetini tek bir kasede hazırlamak ister misiniz? Zeytin, ızgara peynir, avokado, salatalık, bolca kinoa ve zeytinyağı ile kolayca hazırlayabilirsiniz. Birazcık protein eklemekten zarar gelmez diyorsanız, humusla zenginleştirebilirsiniz.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
10.03.2017

Editör sen hiç KYK yurdunda kaldın mı? Adam siyah fasülye, avakado, zerdaçal diyor yahu

09.03.2017

türk işi olsun kuru fasulye pilav kavurma

09.03.2017

8 çok güzel olur :vv

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ