Son Dönemlerde İşsizlik ve Geçim Sıkıntısı Nedeniyle Bunalıma Girerek Yaşamlarına Son Veren Vatandaşlarımız

Evine ekmek götüremeyen insanların varlığına inanmayanlar var...

Yetkililer her ne kadar ekonomik anlamda Türkiye'nin iyi olduğunu söylese de ve TÜİK işsizlik oranını yüzde 1,1 gerileyerek Eylül ayında yüzde 12,7 olarak ölçse de intihar haberleri bunun tam tersini gösteriyor bizlere.

Cebimizdeki para artmazken gelen zamlar hızlı bir şekilde artıyor. Evine ekmek götüremeyen vatandaşların gittikçe çoğaldığı bir Türkiye haline geldik.

Ülkedeki işsizlik sorunu artık insanların temel insani ihtiyaçlarını gideremeyeceği seviyelere gelmiş durumda. Alım gücü her geçen düşüyor bununla birlikte de geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız çareyi bu dünyadan göçüp gitmekte buluyor.

Son olarak 45 yaşındaki M.I isimli işsiz olduğu söylenen bir vatandaşın bir eline "İş-Aş" yazarak lise duvarına kendini astığını duyduk.

Buradan detaylara bakabilirsiniz;

Eline 'İş-Aş' Yazarak İntihar Eden Vatandaş Sosyal Medyanın Gündeminde

1. Geçtiğimiz yıl, Denizli’de bir sağlık merkezinde çalışırken işten atılan 26 yaşındaki Osman Karul, işsizlik nedeniyle girdiği bunalımın ardından hayatına son verdi.

2. Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki U.Z.Ş, geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti. U.Z.Ş'nin bir süredir işsiz olduğu öğrenildi.

3. Gebze ilçesinde yaşayan ve dış cephe işiyle uğraşan 39 yaşındaki Levent Akar, borçlarını ödeyemediği ve geçinemediği için iş yerinde yaşamına son verdi.

4. Antalya'da işsiz olduğu için bunalıma girdiği iddia edilen jeofizik mühendisi 38 yaşındaki Ercan Özer, oturduğu apartmanın 9'uncu katındaki evin penceresinden atlayarak yaşamını sonlandırdı.

5. İş bulamadığı için maddi sıkıntı yaşayan Hasan M. isimli şahıs, Bolu'da bir inşaat halindeki binanın çatısına çıkarak geçtiğimiz nisan ayında intihar etmek istedi.

6. Uzun süredir işsiz olduğu öğrenilen A.Y isimli kişi, Hatay Valiliği önünde 'Çocuklarım aç' diyerek kendini yakmıştı. İntihara kalkışan vatandaşa yangın tüpleriyle müdahale edilmişti fakat A.Y. hastaneye götürülürken hayatını kaybetti.

7. Konya’da iki çocuk babası olduğu belirtilen TIR şoförü Mevlüt Çankaya Konya Kamyon Garajı’nda intihar etti, sosyal medyada TIR şoförünün maddi sıkıntılar nedeniyle intihar ettiği öne sürüldü.

8. Kocaeli Darıca’da bir süredir işsiz olan 3 çocuk babası İlyas Yazgan bunalıma girerek hayatına son verdi.

9. Şırnak'ın Cizre ilçesinde Nezir Kılıç isimli vatandaş, Cizre Kaymakamlığı binasının penceresine çıkarak intihar etti.

10. Tekirdağ'da Saffet G. isimli vatandaş evde yalnız olduğu esnada ailesine not yazarak yaşama veda etti. Saffet G.’nin ailesine “Ben hakkımı size helal ediyorum. Siz de bana hakkınızı helal edin. Biliyorum, sizi çok üzdüm. İşsizlikten bunaldım” şeklinde not bıraktığı öğrenildi.

11. Çorlu’da günlük yevmiye ile çalışan ve salgın dönemi işsiz kalarak borçlarını ödeyemeyen Muhammed Bedir intihar etti.

12. Bir de intihar girişimleri de vardı... Ankara, Kızılay Meydanı’nda bir vatandaş “Cumhurbaşkanına sesleniyorum, işsizim sokakta yaşıyorum, adalet bu mu?” diyerek intihar etmek istedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

13. Trabzon'da işsiz olduğu belirtilen bir vatandaş, belediye binası önünde kendini yakmaya çalıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Acılar bu ülke insanın peşini bir türlü bırakmıyor ne yazık ki... Umarız ki bir daha işsizlik nedeniyle vatandaşlarımızı kaybetmeyiz...

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
YORUMLAR
11.12.2020

sadece akplilerin luks yaşamıyla caldiklariyla rantiyla rusvetiyle ve suriyelilere giden parayla bu ülkede bir tane fakir bir tane işsiz kalmaz her eve en az 5bin tl girer

11.12.2020

İşsizlik geçimsizlik almış basını gitmişken baştakiler kendı vatandasına yardım edeceğine başka ülkelere milyon dolarlar hibe ediyor... Bu kadar insanın hakkına giren kendini ilah zanneden Baştakiler YATACAK YERİNİZ OLMASIN...

Pasif Kullanıcı
11.12.2020

başka ülkelere yardım yapmaya devam. kol kadar vergi almaya devam. adım başı cami inşa etmeye devam. bu ülkenin başına akp chp amk de geçse toparlanması 20 yılı almaz.

12.12.2020

SIZDE,,ETKILISIN,,INSANLARIN,,ACI,,ÇEKMESINDE...Doğulu,ülkelere,,ğıdın,,SIZIN,,ĞIBI,,1,KIŞIYI,,KONUŞAN,,UZAYA,,BILE,,ATATÜRK,,ÇIKTI,,ÜLKEYIDE,,,TEK,,KURTARDI,,SANAN,,NE,,TESLADAN,NE,,ELON,,MUSKTAN,,FABRIKALAŞMADAN,,INSANA,,,,, ,DEĞER,,VERMEDEN,,ABERI,,OLMAYAN,,SIZLERIN,,AVRUPADA,ABD'de,YAŞAMASI,,SAÇMA

TÜM YORUMLARI OKU (21)