Sırma Saçlılar Buraya! Saçlarınıza Makas Vurmadan Kısa Saça Kavuşmanızı Sağlayan Model: Sahte Bob

Saç uzatmak, kolay iş değil... Kim bilir kaç yıl uğraştınız, uzasınlar diye yüzlerce ürün kullandınız o saçlara. Ama yine de zaman zaman kısa saçı, kısa saçın özgürlüğünü ve rahatlığını özlüyorsunuzdur elbette. Ayrıca bob ve lob kesim de bu ara yeniden sahne ışıkları altında olan bir saç modeli... Bu da iştahınızı kabartmıyor değildir illa ki. 

Eee kaynak, çıt çıt gibi ürünlerle aniden saç uzatmanın yolu var da kısaltmanın olmaz mı? İşte 'sahte bob' olarak bilinen bu model tam aradığınız şey! Hem daha önce kısa saç kullanmamışlar için bir deneme yöntemi hem de uzun saçı seven ama arada bir stiline kısa saçla değişik bir hava katmak isteyenler için muhteşem bir saç stili bu! 

O halde yapılışı çok pratik olan bu saç stiline biraz yakından bakalım...

Öncelikle bob ve lob saç kesimi furyasına yakından bakmak isteyenleri şöyle alalım... 👇

Hangi Havalı Saç Kesim Trendi: Bob Kesim mi, Lob Kesim mi? Seçiminizi Kolaylaştıracak 26 Ünlü

Sahte bob olarak bilinen "faux bob" saç stili de yeni bir şey değil elbette fakat bugünlerde hem podyumlarda hem de kırmızı halıda yeniden yükselişiyle yeni trendlerimiz arasında.

Pratik bir model olması ve saça yeni bir hava katması açısından da çokça tercih ediliyor.

Kuşkusuz bunda Prenses Kate Middleton'ın payı çok büyük. Zira geçtiğimiz aylarda o uzun ve ışıl ışıl saçlarından vazgeçtiğini düşündüren bir modelle kameralar karşısına çıkmıştı.

Kate Middleton güzelliğinin yanı sıra şahane saçlarıyla da çok konuşuluyor malum. Geçtiğimiz aylarda yeni saç stiliyle kameralara takılan Middleton, herkesi şaşırtmıştı. Bob kesim bir modelle görünen Prenses, saçlarını kestirmemiş; sadece faux bob denilen bu modelle toplamıştı saçlarını. Öyle kusursuz olmuş ki kestirdiğine inanmamak mümkün değil.

Upuzun saçlarına kıymak istemeyen ya da yakışır/yakışmaz ikilemi arasında saçlarını kısaltmaya cesaret edemeyenler için müthiş bir çözüm bu model!

Saçlarına kıymak istemeyen, bu kadar kısa bir modele cesaret edemeyen uzun saçlıların denemekten korkmayacağı kolay mı kolay bir formül bu faux bob.

Bu model; hem saça yeni bir görünüm katıyor hem de geri dönüşü çok basit olan kısacık bir saça kavuşmanızı sağlıyor.

Uzun saçın avantajı diyelim...

Yapılışı çok pratik demiştik; evde kendiniz de az bir uğraşla herkesi saçlarınızı kestirdiğinize inandıracak bu modele kavuşabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey ise lastik toka, birkaç tel toka ve kuvvetli bir saç spreyi.

Belki isteğe göre bir de maşa!

Eğer dümdüz bir saçınız yoksa öncelikle saçlarınızı düzeltmeniz ve o yoğun kabarıklığından kurtulmanız gerekli.

Elektriklenmelere karşı da krem ve bakım yağı gibi ürünlerden faydalanabilirsiniz.

Ön işlemleri yaptıktan sonra öncelikle saçlarınızın uç kısmını saçların gevşek olmasına dikkat ederek lastik tokanız yardımıyla toplayın...

Çok zorlanmayacaksanız saçlarınızı ortadan ikiye ayırıp iki parça halinde de toplayabilirsiniz, bu şekilde daha az kabarık bir görünüm elde edersiniz.

Ardından topladığınız saçın uçlarından, lastik tokanın da görünmeyeceği bir şekilde, içe doğru kıvırarak istediğiniz boya getirin.

Yeteri kadar kısaldığını düşündüğünüz yerde de saçınızı ense kısmınıza tel tokalar yardımıyla tutturun.

Eğer çok ince telli saçlarınız varsa ve tel tokanın bile işe yaramayacağını düşünüyorsanız, saçlarınızı kıvırmadan önce alt kısmından bir tutamı örebilirsiniz. Böylece saçınızı tutturmak ve düşmesini engellemek daha kolay olacaktır.

Mesela şunun gibi;

Sprey yardımıyla saçınızın oturduğundan, bir yerlerden fire vermediğinden ve istediğiniz şekli aldığından emin olun.

Eğer kendi saç modelinizin katları, perçemi veya kahkülü varsa bu parçaları dışarı çıkararak farklı modeller deneyebilirsiniz.

Bunu yaparken saçınızın daha asortik görüneceğini ve eğer düğün, parti gibi yerlerde değil de günlük stilinizde kullanacaksanız biraz abartılı kaçabilen modellere dönüşebileceğini hesaba katmayı unutmayın tabii.

Özellikle saçınıza vintage bir görünüm kazandırmak isterseniz, dışarı çıkardığınız bu parçaları kalın uçlu maşa yardımıyla buklelendirebilirsiniz.

20'lerden 30'larda fırlamış gibi görüneceğinize emin olabilirsiniz. İşte bu özellikle partilerin en havalılarından biri yapacak sizi şüphesiz!

Daha kısa perçemleriniz varsa da bu parçayı yine sprey ve tel toka yardımıyla içe doğru hafifçe toplayabilir ya da doğal modelinde bırakabilirsiniz.

Günlük kullanımlarda sırıtmayacak bir model arıyorsanız elbette.

Uzun, sırma saçlarınıza makas bile vurmadan özlediğiniz ama cesaret edemediğiniz kısa saçlarınıza kavuştunuz böylelikle! Güle güle kullanın... 😇

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
24.03.2018

evde ben yapınca saçma sapan bir şey olur kesin

24.03.2018

Kimse kimseyi kandırmasın,biz yapsak kafamızın arkasına kuş yuvası sokmuşuz gibi duracak :(

Pasif Kullanıcı
24.03.2018

emma watson abicim😍..

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ