Felsefi inançlarına paralel olarak Platon göğü, Aristoteles ise yeri gösterir. Ayrıca resimde Euclides'den (Öklid), Diyojen’e kadar pek çok ilk çağ filozofu ve matematikçisi de yer almıştır.
Mekâna yerleştirilen ana figürlerden olan Platon ve Aristo’nun etrafında bulunan diğer filozof ve bilim adamlarıyla kalabalık bir görünüm izlenmektedir.
Platon figürü için uzun sakallarıyla Leonardo da Vinci, ön plandaki basamaklardan birinde kolunu mermer bir bloğa dayayarak oturmuş matematikçi Heraklitos için ise Michelangelo modellik yapmıştır.
Raffaello'nun kendisi ise basamakların altında en sağda resmin dışına bakmaktadır.
#12 nin sanat olduğuna ve gerçekten bir şeyler anlatmaya çalıştığına inanan, bunu düşünen gerçekten var mı? zamanında bi tane kadife ceketli john lennon gözlüklü entel abimiz çıkıp demiş "bu sanatsal", sonra bir sürü kendini bulamamış insanlar da kaptırmış bu düşünceye gitmiş. adam ne fırça kullanmış ne bir şey. adam kürek kullanmış lan KÜREK. düşün bi araba yarışında bütün arabalar yarışa başlıyor hızlanıyor, o resmi yapan abimiz alıyor arabayı sağını solunu duvara vuruyor paramparça ediyor arabayı, ve sonra diyor ki "yarışı ben kazandım. aha sanat bu." var mı lan böyle bir şey.
Son akşam yemeğinde ise hz isa güneşi digerleri ise ayları ve mevsimleri temsil eder. M.meryem'in karşısında ki(yüzü kararmış kötü) kişi ise hz isa'ya ihanet edecek olan kişidir
3 numaraya ek olarak; dış bukey aynada kenarlardaki süslemeler de hz isa'nin çilesi anlatilmakta, köpek sadakati temsil ediyor, avizedeki tek mum tanrı'nın ışığı,terlikler evliliğin kutsallığını,kadının hamile gibi durmasi onun doğurgan ve sağlıklı olduğunu, başındaki beyaz örtü ise bakire olduğunu temsil ediyor.