Sakatat Yemenin Vücudunuza Sağladığı Faydaları Gördükten Sonra Kasaba Koşabilirsiniz!

Sakatatlar, önemli vitaminler, mineraller, sağlıklı yağlar ve vitaminler gibi hemen hemen her besin maddesinin en yoğun kaynağı. Nereden geldiğini düşününce yemek biraz zor olsa da iyi şekilde beslenilen bir hayvandan elde edilip güzelce temizlenmiş sakatatları yemek vücudumuza birçok fayda sağlayabiliyor. 

Not: Tüketim miktarı herkes için önemli olmakla birlikte kronik rahatsızlığı olanların ve hamile olanların mutlaka doktor kontrolünde tüketmeleri öneriliyor.

Kaynak: 12, 3

1. Karaciğer etinin tahmin ettiğinizden daha çok faydası var.

Karaciğer, sadece 116 kaloriye sahip olmasına rağmen A vitamini ve B12 vitamini açısından günlük alınması önerilen değerin iki katından daha fazlasını içeriyor. Ayrıca tavuk karaciğindeki folat ve riboflavin (B2), kişinin her gün ihtiyacı olan ortalama miktarın %100'ünden fazlasını sağlayabiliyor. Tavuk karaciğeri ayrıca yüksek miktarda B6 vitamini, niasin (B3 vitamini), pantotenik asit (B5 vitamini), demir, fosfor, selenyum ve bakır içeriyor.

2. Böbrek, kanser riskini azaltıcı etkiye sahip olabiliyor.

İnek böbreğinin içerisinde oldukça fazla B12 ve B2 vitamini bulunduruyor. Ayrıca yüklü miktarda bulundurduğu selenyumla birlikte bağışıklığı artırarak kansere ve oksidatif strese karşı savaşabiliyor.

3. Uykuluk İçerisinde bulundurduğu yüksek C vitaminiyle vücuda bağışıklık kazandırabiliyor.

Bağışıklığı artırarak kanser riskini  azaltıcı miktarda C vitamini bulunduruyor. Yağ oranı yüksek olan uykuluk dikkatli miktarda yenilmeli.

4. Dil günlük mineral ihtiyacının bir kısmını karşılayabiliyor.

Diğer sakatatlardan biraz daha fazla kaloriye sahip olmasına rağmen günlük alınması gereken B12 vitamininin 3/4'ünü; niasin, riboflavin ve çinkonun da dörtte birini içeriyor.

5. Beyin omega-3 içeriğiyle sinir sistemini geliştirebiliyor.

Beyin yüksek miktarda omega-3 ve bazı vitaminleri içeriyor. Fakat çok yüksek olan kalori değeri sıkıntı yaşatabileceğinden özellikle kalp ve kolesterol hastalarına önerilmiyor.

6. İşkembe içeriğindeki B12 vitaminiyle kalp rahatsızlıkları riskini azaltabiliyor.

İçerdiği selenyumla troide karşı koruyup çinko ve fosforla birlikte kansere karşı savaşabiliyor. Kalori miktarı yüksek olduğundan tüketim limiti önemli.

7. Kemik suyu bağırsak rahatsızlıklarının iyileşmesinde ve büyüme hormonlarının sağlıklı çalışmasında etkili olabiliyor.

Uzun süre kaynatılıp tüketilen kemik suyunun ayrıca reflüyü tedavi edici etkisi olabiliyor.

8. Taşlık, sağlıklı göz ve karaciğere sahip olmanıza yardımcı olabiliyor.

İçerdiği B2 ve B3 vitaminiyle göz, cilt ve karaciğere iyi gelebiliyor. Yüksek kalorili olduğundan yeme limitine dikkat edilmesi gerekiyor.

9. Dalak içinde bulundurduğu Demir mineraliyle kansızlığa karşı savaşabiliyor.

Yanında yiyeceğiniz yeşillikle birlikte etkisini artırabilirsiniz.

10. Paça çorbası D vitaminiyle özellikle kış aylarındaki gribal enfeksiyona karşı vücudunuza enerji sağlayabiliyor.

Kan yapıcı ve kalp, diyabet gibi hastalıklara karşı da etkili olduğu söyleniyor. Ayrıca kırık kemiklere iyi gelerek kemik oluşumunu hızlandırdığı da biliniyor.

11. Kuzu yüreği B12 vitaminiyle fiziki yorgunluğa iyi gelebiliyor.

Fosfor, demir ve çeşitli vitaminler sayesinde kansızlık ve karaciğer hastalıklarına iyi gelebiliyor. Dikkatli tüketilmesi gerekiyor.

Popüler İçerikler

Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Ortak Türk Alfabesindeki Yeni Harfler Nasıl Kullanılacak?
YORUMLAR
30.06.2017

Şöyle güzel bir ciğer akabinde dalak uykuluk falan olacak bi de mangal varsa tamamdır babalar gibi sofra . Sakatat damak zevki meselesidir lakin yiyenede canavar muamelesi yapmayın.

10.07.2017

Veganlar delirdi

30.06.2017

Kasapta ki Fiyatları Gördükten Sonra Eve Koşabilirsiniz!

TÜM YORUMLARI OKU (22)