Sağlıklı Bir Yaşam İçin Hayatınızdan Eksik Etmemeniz Gereken 11 Doğal Probiyotikli Besin

Probiyotikler, sindirim sisteminde bulunan ve tüketildiğinde bağırsaklardaki bakterilerin sayıca dengesini sağlayarak, sindirim ve bağırsak sağlığını koruyan canlı mikro organizmalardır.  

Vücut sağlığımız için sayısız faydası olan probiyotikleri daha sık tüketmeye ne dersiniz?

İçeriğinde probiyotik bulunan gıdaları sizler için derledik.

1. Bitter çikolata hem sağlık hem mutluluk veriyor.

Çikolatanın ana maddesi kakao’dur. Kakao tozu ve kakao yağı en önemli ve yararlı besinler arasında gelmektedir.

İçeriğinde yağ, azot, lif ve yağ ile yararlı probiyotikler bulunmaktadır.

2. Bugün ara öğünde yoğurt yiyoruz.

Yoğurt, probiyotik bakteriler içeren gıdaların başında gelir. Düzenli yoğurt tüketimi ile kabızlık, kolit, enfeksiyon, ishal, kötü sindirim ve özellikle kolon kanseri gibi çeşitli sağlık koşullarını önlemeye yardımcı olur.

3. Kış geliyor, ekşi ekşi turşu yiyelim.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça faydası olan turşu, güçlü bir probiyotik.  

Vitamin ve mineral açısından da oldukça zengindir. 

Diğer yandan turşu yapımında kullanılan sebzeler genellikle antioksidan bakımından son derece zengin gıdalar oldukları için kanser yapıcılar olarak adlandırılan serbest radikalleri yok eden özelliklere sahiptirler.

4. Kahvaltının yıldızı peynir!

Probiyotiklerin, peynirde canlı kalma süreleri ve gelişimleri büyük ölçüde peynir üretim pratikleri ile ilintilidir. 

Cheddar gibi düşük sıcaklıklarda işlem gören peynirler probiyotik alımı açısından, salamura peynir gibi yüksek sıcaklıkta işlem gören peynirlere oranla daha üstün konumdadır.

5. Salatanıza hem limon hem sirke katmaya ne dersiniz?

Özellikle elma sirkesinin içinde bulunan bazı amino asitler, vücuttan toksinlerin atımını hızlandırır. Bağırsaklarda iyi huylu bakterileri destekleyerek probiyotik etki de gösterir.

Sirke ayrıca kan dolaşımını artırıp, metabolizmayı hızlandırır.

6. Sayısız faydası olan kefire bir şans verin.

Süt ürünleri içinde probiyotik bakterilerden en zengin olan kefir, bağırsak florasında bulunan probiyotikleri artırma özelliği olan ürünler arasındadır.

1 bardak kefir içerek günlük A vitamini ihtiyacının %10’unu, kalsiyum ihtiyacının %30’unu ve C vitamini ihtiyacının %4’ünü alabilirsiniz.

7. Lahana turşusu sevenler burada mı ?

B12 ve probiyotik deposu olan beyaz lahana turşusu, C vitamini, K vitamini, B6 vitamini, folik asit, kalsiyum, potasyum, demir, fosfor, sodyum ve magnezyum gibi minerallerden bol miktarda içermektedir.

8. Ayran hem tokluk hissi verir hem de probiyotik açısından oldukça zengindir.

Ayranın içeriğinde, probiyotik olarak bilinen ve sağlığa faydalı olan bakteriler fazlaca bulunmaktadır. İçermiş olduğu probiyotik bileşim sayesinde, mideyi yatıştırır ve cildi rahatlatır.  Bağışıklık sistemi ile bağırsak sağlığını düzenler ve korur.

9. Renk renk tüm zeytinleri tüketin fakat pastorize edilmemiş zeytinin faydası bir başka!

Zeytin içeriğinde bulunan probiyotikler sayesinde, zararlı bakterilerin çoğalmalarını ve gelişmelerini engelleyip, vücuttan atılmalarına yardımcı olur.  Böylece doğal bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığa karşı vücut direncinin artmasına katkıda bulunur.

10. Minik keçilerin sütleri oldukça faydalı.

Probiyotik özelliği çok çeşitli ve yüksek sayıdadır.  Ayrıca keçi sütü proteinleri diğer sütlerdeki esansiyel, yani dışarıdan alınması gereken proteinlerden daha fazla bulunmaktadır.

11. Nar ekşi olmadan yapamam diyenler, bu habere çok sevinecek.

Probiyotik içeren ve çoğalmasını sağlayan nar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir.

Bağırsak parazitlerinin doğal tedavisidir. Bağırsak hastalıkları tedavisinde iyileşmeyi hızlandırır.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
23.09.2021

You did an excellent job on this post! I’d like to add an extra productivity tip to your list if you don’t mind? I decided to start my specialist review blog with the brand name “Bow Advisor”. <a href="https://www.bowadvisor.com/best-compound-bow-for-beginners/">Best compound bow for beginners</a> <a href="https://www.bowadvisor.com/best-crossbow-for-women/">Best crossbow for Women</a> Here's you can review the latest articles on this niche.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ