Reuters: Soylu'nun İstifasının Arka Planında Albayrak'la Mücadele Var

Reuters, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kabul edilmeyen istifasını AKP içinden bazı isimlere sordu. Ajans, ismi açıklanmayan bir yetkilinin 'Albayrak ile Soylu arasında bir süredir mücadele yaşandığı ve bazı meseleler olduğu, artık bir sır değil. Soylu'nun istifası tüm bu birikmenin bir patlamasıydı' dediğini aktardı. 

İstifanın arka planında Albayrak-Soylu gerilimi var

Reuters, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyen istifasını AKP'li isimlere sordu.

Duvar'ın haberine göre Reuters, ismi açıklanmayan AKP'li yetkililere dayandırdığı haberinde, istifanın nedeninin Süleyman Soylu ile Berat Albayrak arasındaki mücadele olduğunu öne sürdü.

‘Türkiye İçişleri Bakanı’nın istifası Erdoğan’ın partisi AKP içindeki gerilimleri ifşa etti’ başlıklı haberde, “Soylu, Erdoğan’ın kabinesinin önde gelen bir üyesi olarak, bazı parti üyelerince cumhurbaşkanının etkili damadı Berat Albayrak’a potansiyel bir rakip olarak görülüyor ve bu kişiler hafta sonunda yaşananları bu açıdan okuyor” denildi.

Reuters’a isim vermeden konuşan konuşan bir AK Parti yetkilisi, “Albayrak ile Soylu arasında bir süredir bir mücadele yaşandığı ve bazı meseleler olduğu, artık bir sır değil. Soylu’nun istifası tüm bu birikmenin bir patlamasıydı” dedi.

'Pozisyonunu güçlendirdi'

AKP'li yetkili, Soylu’nun, haftasonundaki sokağa çıkma yasağının Erdoğan’ın onayıyla alınmasına rağmen sorumluluğu üstlenerek ve ardından da Cumhurbaşkanı tarafından kamuoyu önünde destek alarak ‘kendi pozisyonunu güçlendirdiği’ yorumu yaptı. 

Yetkili, “Halk, taban ve parti, Soylu’nun terörle mücadelede yorulmadan çalıştığının ve başarılı olduğunun farkında. Kim ne derse desin gücü var ve bu güç, istifa meselesiyle konsolide oldu” şeklinde konuştu.

'Parti içindeki iktidar mücadelesi Pazar günü değişti'

Yine ismi açıklanmayan ikinci bir parti yetkilisi ise ‘Soylu’yu kaybetmenin partiye bir darbe vurmuş olacağı’ yorumu yaptı. 

Bu yetkili, “Soylu, parti içindeki önemli merkezlerden biri… Parti içindeki iktidar mücadelesi pazar günü itibarıyla değişti. Fakat bunlar, AK Parti’ye zarar veren görüntüler haline gelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan 'istifa açıklamasını' paylaştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 'Görevimden Ayrılıyorum' Açıklaması

İstifası Erdoğan tarafından kabul edilmeyen Soylu, 'Yola devam' dedi...

Soylu'dan 'Yola Devam' Açıklaması: 'Milletimizin ve Cumhurbaşkanımızın Tutumu Beni Mahcup Etmiştir'

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR
15.04.2020

Valla kendi içlerinde oyunlar oynuyorlar bizim mal halkta ayakta alkışlıyor.

15.04.2020

Rt olmasa kullanım ömrü 1ay akp.nin

15.04.2020

Bu güzel bir haber, Erdoğan öldüğünde bunlar kendi kendilerini 2 3 ayda imha eder hırslarından görürsünüz...

15.04.2020

Soylu-Albayrak çatışmasını bilmeyen mi var,şimdiden taht kavgasına girdiler.

TÜM YORUMLARI OKU (12)