Reuters: Libya, Türkiye’den Askeri Destek İstedi

Reuters'ın aktardığı bilgiye göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Türkiye'den askeri destek talep etti. 

Reuters haber ajansının aktardığı bilgiye göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye'den askeri destek talebinde bulundu. Talebin hava, kara ve deniz unsurlarını kapsadığı belirtildi.

AKP Ankara Milletvekili ve Libya Özel Temsilcisi Emrullah İşler, Libya'dan gelen askeri yardım talebine olumlu yanıt vereceklerini söyledi.

Erdoğan asker gönderileceğini duyurmuştu

Erdoğan 'Tezkereyi Geçireceğiz' Dedi: Libya Asker İstemeye Hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı açıklamada Libya'ya asker gönderileceğinin mesajını vermişti. Meclis açılır açılmaz Libya tezkeresini geçireceklerini belirten Erdoğan, 'Soruyorlar Libya'ya asker gönderecek misiniz diye. Böyle bir davet olursa icabet ederiz dedik. Şu anda böyle bir davet olduğuna göre icabet edeceğiz' demişti.

UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa da başkent Trablus çevresinde çatışmaların yoğunlaşması durumunda Türkiye'den askeri destek isteyeceklerini açıklamıştı.

Libya Büyükelçisi: "Özel eğitim ve uzmanlığa ihtiyacımız var"

Libya'nın Ankara Büyükelçisi Abdurrezak Muhtar Ahmed Abdülkadir de Türkiye'nin askeri desteğine ilişkin değerlendirmede bulunmuştu. Bu konuda bazı yanlış anlaşılmalar olduğunu belirten Abdülkadir, 'Libya'nın savaşçılara sahada destek olacak hava savunma, özel eğitim ve uzmanlığa ihtiyacı var. Sahada yeterli insanımız var' demişti. 

Türkiye'nin olası askeri desteğinin Libya halkının yararına olacağından şüphe etmediğini dile getiren Abdülkadir, 'Askeri destek, Libya halkına bir zarar anlamına gelmez, bu destek güvenlik ve istikrara da yardımcı olacaktır. İki ülke sadece dost değil aynı zamanda kardeştir. Kıbrıs meselesinde ihtiyacı olduğunda Türkiye'yi destekleyenlerden biri de Libya'ydı, Türkiye de ihtiyaç duyduğumuzda bize cevap veriyor' şeklinde konuşmuştu.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
27.12.2019

Hay sıçayım libyanızada suriyenizede ulan bir bitmedi arap aşkınız benim olmayan toprak için ben neden canımı riske atayım var mı böyle bir mantık kendi çocuklarına çürük raporu alsınlar, avrupalarda okutsunlar, halkın çocuğu ölsün sürünsün sıçayım böyle sistemin çarkına

27.12.2019

Akdeniz için önemli.Mustafa Kemal Atatürk te oralara savaşmaya gitmişti gönüllü olarak.Öyle düşünme

en yakın zamanda doğu Türkistana da asker göndermeniz dileğiyle. tabi böyle bir şey mümkünse

27.12.2019

Herkes de bizim kardeşimiz anasını satıyım Kardeş Libya, Kardeş Suriye...

TÜM YORUMLARI OKU (16)