Regl Sancınızdan Evde Uygulayacağınız Bu Basit Yöntemlerle Hızlıca Kurtulabilirsiniz!

Kadınların yarısından çoğunda regl döneminde az ya da çok ağrı görülür. Bu ağrılar yüzünden kendimizi yatak döşek kıvranırken buluruz. İki büklüm olur, kendiliğinden geçmesini bekleriz.  Regl sancılarını azaltan basit, evde hızlı ve kolay uygulayabileceğiniz yöntemleri sizin için araştırdık. 

Bu arada regl sancısının evlenince geçeceğine inananlar varmışmış..

Sıcak duş almak, en bilinen ve en rahatlatıcı yöntemlerden birisidir. Vücudunuzu sıcak tutmak size iyi hissettirebilir.

Sıcak bir duştan sonra karın bölgenize sıcak su torbası koymak, kan akışını rahatlatabilir ve sancılarınızı bir süre hafifletebilirsiniz.

Ağrıyan bölgenizin alt taraflarına doğru ritmik hareketlerle masaj uygulayabilirsiniz. Bu yöntem ağrının algılanmasını azaltabilir.

Nefes ve kasları güçlendirici egzersizler de ağrıları kontrol etmenizi sağlar.

Yoga ve pilates gibi yöntemlere başvurabilirsiniz. Eğer dışarıda egzersiz yapmak istiyorsanız, bisiklet sürme ve yürüyüş öneriler arasında.

Uzun süre ayakta durmaktan kaçının. Bu durum herkes için geçerli değildir. Bazı kadınlar hareket ederek regl sancılarının azaldığını düşünüyor.

Gelelim regl döneminde tüketmemiz gereken içeceklere. Sancınızı azaltmak için bitki çayları ve sebzelerden yapılmış sular tüketin. Özellikle maydonoz suyu ve ıhlamur, sancınızın hafiflemesinde size yardımcı olacaktır.

Bu dönemde yiyeceklerinizin porsiyonlarına dikkat edin. Hafif ve azar azar yiyin.

Regl döneminde uzak durmanız gereken yiyecek ve içecekler de var tabi. Bunlar özellikle çok şekerli ve çok tuzludur. Çikolata ve kahveden uzak durun.

Mümkün olduğunca çok su daha çok su tüketin. Su tüketiminiz sizin şişkinliğinizi ve halsizliğinizi hafifletir.

Ve ağrı kesici ilaçları mümkün olduğunca en son çare olarak düşünün!

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
12.03.2018

Ağrı kesici almıyım da kafayı yiyim..Bu ağrının en basit benzetmesi, bir adet matkapla en düşük hızında kasıklarınıza delik açmaya başlaması gibi bişey olur..nefes alış şekli bile şiddetini azdırıyor ne bisiklete binmesi sayın editör..

12.03.2018

benim bi arkadaş regl iken sürekli koşuyordu. her kadında farkli oluo demek ki

12.03.2018

ya bi git bunları yapabilen insan hafif sancı çekiyordur. ben yerimden kıpırdayamıyorum acıdan. nefesim kesiliyo. ağrı kesici içmeyinmişmiş. iğne vurdurmaya gidicem bazen majejik kesmiyor. ama gidemiyorum yolda düşücem çünkü. ayy bir kere aklıma geldi birden yolda yakaladı beni bu ağrı. acil de dışarı çıkmam gerekti mecbur. ilaç felan yok o zamanlar daha tedbirsizim. kusturuyor da. parka kadar yürüdüm sonra pat düştüm çimlere kıvranıyorum bir yandan kusuyorum. sonra gittim bankta yattım biraz. insanlar üşüşüyo başıma kovuyorum. arabalar korna çalıyor hastaneye bırakalım diye. en sonunda cafede çalışan garson aldı oturtturdu cafeye :D

12.03.2018

çikolata yemeyelim mi?

TÜM YORUMLARI OKU (8)