Rakı Fiyatları Meyhane Kültürünü mü Değiştiriyor?

Türkiye'de önemli bir yere sahip olan meyhaneler, rakı fiyatlarının artışıyla kültür değiştirmeye başladı. Dost meclisinde iki lafın belinin kırıldığı sofralarda müdavimlerin alışkanlıkları ve işletmecilerin kazancı eskisine göre çok değişti.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
YORUMLAR

Alkol almıyorum ama meyhaneler kesinlikle önemli. Osmanlı'ya kadar dayanıyor geçmişi. Hiçbir kültür gibi bunun da kaybolmaması gerek. Bu toprakların bir parçası olmuş artık. Eskiden kadınlar eşleri için bardak zarfı denilen rakı bardağına uygun dantel örerlermiş. Erkek de meyhaneye geldiğinde bardak zarfını çıkartır. Bardağına koyarmış. Vakit ilerleyince muhabbet uzadığında zarfı görür hanımdan mektup var ben kalkayım dermiş. Bunun gibi bir sürü kültür, incelik var orada.

27.01.2019

o inceliklerin yerini kısa paçalı seri köz getirler aldı

Pasif Kullanıcı
27.01.2019

korkuyorlar milletin içip birbirleriyle sohbet etmesinden siyaset konuşmalarından bile korkuyorlar.Onlar istiyorlar sadece mööö gibi yat kalk namaz kıl imamların gölgesinden çıkma..

28.01.2019

işyerinde bunalıp, mesai çıkışında eve gitmeden iki bira içip azıcık at yarışı azıcık futbol muhabbeti ile kafa dağıtılacak bir mekanın (bildiğimiz birahane) olmayan bir memlekette yaşamak ne demektir, bilirmisiniz?

TÜM YORUMLARI OKU (5)