Prof. Dr. Müftüoğlu: 'Koronavirüs Aşısının 90 Gün İçinde Kullanıma Hazır Olması Mümkün'

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla ilgili yeni gelişmeleri paylaştı. Müftüoğlu, koronavirüs aşısının 90 gün içinde kullanıma hazır olabileceğini belirtti.

"Birkaç hafta içinde aşı kullanıma hazır hale gelebilecek"

Müftüoğlu, 'İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanı Ofir Akunis'e göre İsrailli bilim insanları, koronavirüs aşısını geliştirmenin eşiğindeler. Her şey yolunda giderse, birkaç hafta içinde aşı kullanıma hazır hale gelebilecek. Yasal süreçler ve diğer aşamalar da dikkate alınırsa, aşının 90 gün içinde kullanıma hazır olması mümkün' bilgisini aktardı.

"Bence yeni bir haftaya başlarken harika bir haber bu"

Müftüoğlu şöyle devam etti:

'İsrail'de araştırma merkezi MIGAL, daha önce tavuklardaki 'infeksiyöz viral bronşit'e karşı geliştirilen aşının, mevcut koronavirüse karşı da kullanılabileceğini açıklamıştı. MIGAL biyoteknoloji araştırma grubu başkanı Dr. Chen Katz, “Umarım birkaç hafta içinde aşı, hazır olacaktır' açıklaması yaptı. Bence yeni bir haftaya başlarken harika bir haber bu.'

Ayrıca bakınız 👇

Koronavirüs Bir Komşu Ülkeye Daha Sıçradı: Ermenistan Virüsün Görüldüğü 6'ncı Komşumuz Oldu
Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüs İçin Risk Seviyesini 'Çok Yüksek' Seviyesine Çıkardı

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Tugay Kerimoğlu’ndan Galatasaray Taraftarını Yıkan İddia: “Muslera Galatasaray’dan Ayrılabilir”
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
YORUMLAR
02.03.2020

Tesadüfün böylesi :) İsrail topraklarında daha görülmedi yanlış hatırlamıyorsam. Şunu bizim bilim insanları yapamıyor ya. Oluştur bir salgın sonra ver kutsalı arkadaş.

ahahha :D çok haklı bir tespit

02.03.2020

Zehirini bilen panzehirini de bilir. Tüm dünya bu virüse karşı aşı geliştirme çabasındayken israilin yakın olması tesadüf olabilir mi?

02.03.2020

İsrail malı bu aşıyı kullanmayı reddediyorum... Coca cola'dan farkı yok, bizleri yok etmek için planlanan oyunlar bunlar. Bu aşıya sadece Türk DNA'sında etken olacak şekilde bir madde yerleştirerek bizleri hedef almadıklarını nereden bileceğiz. Oyuna gelmeyeceğiz....

02.03.2020

İyi, öl o zaman!

TÜM YORUMLARI OKU (28)