Polislerin Görevden Alınması Doğru mu? Kadıköy'deki Olay Sosyal Medyayı İkiye Böldü

İstanbul Kadıköy’de maske denetimi sırasında zor kullanılarak gözaltına alınan Rana B. isimli genç kadının görüntüsü sosyal medyanın gündemi oldu. İstanbul Valiliği, polislerin görevden uzaklaştırıldıklarını açıklarken sosyal medyada hem Rana B.'ye hem de polislere destek veren paylaşımlar yapıldı.

Gözaltı işlemi sırasında kaydedilen görüntülerin sosyal medyada dolaşıma girmesi üzerine İstanbul Valiliği, bir açıklama yaparak iki polis memurunun Rana B. isimli vatandaşın 'maskesini usulüne uygun şekilde” takmadığını gördüğü, polislerin bu konuda uyarıda bulunduğu, ancak Rana B.'nin polisin uyarısına 'hakaret içeren söz ve davranışlarla karşılık” verdiği ve 'yapılan ikazlara rağmen Rana B.'nin bu tutumuna devam etmesi üzerine” gözaltına alınmak istendiğini belirtti.

Valilik 'Kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür” dediği açıklamasında polislerin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Haberin detayları için 👇

İstanbul'da 'Maskesi Burnunu Kapatmadığı' İddia Edilen Kadın Polisler Tarafından Darp Edildi...

Sosyal medyada Rana B.'ye ve polislere destek

Sosyal medyada, polislerin müdahalesini orantısız bulanlar kadar uygulamanın yerinde olduğunu savunanlar da oldu.

Twitter Türkiye gündeminin en üstünde yer alan #PolisiminYanındayım etiketi ile görevden uzaklaştırılan polislere destek veren paylaşımlar yapılıyor.

Polisin müdahalesine tepki gösterenlerin paylaşımları 👇

Polislere destek veren ve görevden uzaklaştırmaya karşı çıkanların paylaşımları 👇

Rana B. ise kısa süre önce yaptığı paylaşımlarla tekme iddiaları için "Polis bana sürtünürken neremle savunabilirdim?" dedi. 👇

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
20.08.2020

Az önce gördüm, kadın bağırıyor, polise karşı koyuyor, tekme atıyor. Kusura bakmayın ama polise eğer keyfi karşı koyabiliyorsak zaten polisin işlevi kalmıyor malum. Adam seni uyarır, ceza yazar, paşa paşa dinleyip imzalayıp kağıdı, cezanı alıp gideceksin. Tutup bağıırır çağırır, adama kafa tutarsan, iskele babası değil karşındaki, tüm ülkede nizamdan vs. sorumlu bir görevli olan polis! Hee, senin varsa bir şikayetin itiraz eder, karakola gidersin bilmem ne cazgırlıkla olacak iş değil. İyi halletmişler yine, bir kaza bela olmamış

Pasif Kullanıcı
20.08.2020

Polis arkadaslarımızın göreve iade edilmesi taraftarıyım, polise karşı çığırtkanlık yapan bağıran çağıran, kimlik istenince göstermeyen, tekme atan kim olursa olsun suçludur. Göreve iade edilsinler işlerinden güçlerinden olmasınlar. Polisimizin Yanındayız

20.08.2020

Bu kızı kim savunuyorsa umarım bir daha evinin balkonundan caddeye balgam atarak story çektiğinde balgamın hedefi o olur. Şu şımarık yüzünden 2 kişi ekmeğinden olursa yazık cidden.

20.08.2020

İşlerini ciddi yapıyorlar zaten. Kız ağızında sakız balon patlata patalata terslenmiş, kimlik göstermemiş, siktir git falan çekmiş, cezaya karşı çıkmış emniyete götürüyoruz denince dönüp gitmeye kalkmış gözaltına alınırken de tekme savurmuş. Yok ne yapıyor polis? Mukavemeti kırmak için künde atıyor altı üstü. Gören de darp etti sanır ki polisin mukavemetle karşılaştığında yetkileri çok daha fazla.

TÜM YORUMLARI OKU (59)