Pes Doğrusu! Tebeşirden Oyun Hamuruna, Altından Horoz İbiğine Yenilmez Bildiğimiz 12 Gıda

Doğayı daha ne kadar sömürebileceğimizin cevabı niteliğinde, kırk yıl düşünseniz de yemeyi akıl edemeyeceğiniz ancak yenilebilir 12 şeyi bu içerikte derledik.

Uyarı 1: Hassas bir mideye sahip olanların sindirmesi zor bir içerik olabilir.

Uyarı 2: Bu içerikte bahsedilen gıdaları SAKIN evde denemeyin.

1. Ağaç kabuğu

Daha önce yemiş olmanız oldukça mümkün. Katı halde değil, elbette öğütülerek tüketilen ağaç kabuğunun tüketimi tarihin kendisi kadar eski. Daha önce tarçın tüketen herkes, bir şekilde ağaç kabuğunun tadına bakmış sayılıyor.

2. Kaktüs

İlk bakışta size kaçınmanız gereken bir bitki gibi gelen kaktüsün oldukça lezzetli olduğu söyleniyor. Kaktüsün farklı çeşitleri, birçok yemeğin içerisinde kullanılıyor.

4. Yumurta kabuğu

Yüksek mineral içerdiği bilinen yumurta kabuğu, kalsiyum eksikliği çekenler için oldukça verimli bir gıda olarak biliniyor. 200 derecede kaynatılması ve organik olması gereken yumurta kabukları da öğütülerek tüketiliyor.

5. Hayvan derileri

Nijerya'da oldukça popüler olan bu tüketim şeklinde, servis edilen et yemeğine ineğin derisi de eşlik ediyor. Sağlıklı olup olmadığı tartışmaya açık elbette ancak bilim insanları hayvan derilerinin bir besin değeri olmadığının bilincinde olmamızı öneriyor.

6. Karahindiba

Listemizde yer alan en sağlıklı yiyecek karahindiba olabilir. Görüntüsüne yakışacak derecede de lezzetli olduğunu söylüyor tadanlar. A,C, K vitamini açısından oldukça zengin olan çiçekler, ilaç ve kozmetik sanayilerinde de kullanılmakta.

8. Kil

Güzellik sektöründe önde gelen maddelerden biri olan kili, Orta Doğu ve Afrika'da bir besin olarak tüketiyorlar. Kil tüketiminin çinko eksikliğine ve sindirime yaradığına inanılıyor ve midedeki toksinleri atmada yardımcı olduğu biliniyor.

9. Tebeşir

Tıpkı altın gibi, her ne kadar bir besin değeri olmasa da, yani yenmesine hiiiç gerek olmasa da tebeşir yemek güvenli varsayılıyor. ''Pika'' ismi verilen hastalıktan mustarip olan veya demir eksikliği çeken kişilerin canlarının tebeşir çektiği biliniyor.

10. Oyun hamuru

Bugünlerde oyun hamuru üreten firmaların ''non-toxic'' oyun hamuru üretmesinin bir sebebi var. Çocuklar bu renkli ve garip kokulu hamuru yemeye bayılıyor! ''Non-toxic'' oyun hamurları, un, gıda boyası, su, tuz, yağ ve borik asit içeriyor. Her ne kadar zararsız olduğu bilinse de düzenli olarak oyun hamuru tüketilmesinin sağlık problemlerine yol açabileceğini hatırlatmamızda fayda var.

11. Kuş yuvası

Kuş yuvası, eşsiz tadı(!) ve yüksek besin değeriyle Çin'de en çok tüketilen yiyecekler arasında. Toplanmasının oldukça zor ve maliyetli olması nedeniyle bu besin oldukça pahalı. Protein ve aminoasit değeri yüksek olan bu gıda(!) genelde çorbası yapılarak tüketiliyor.

12. Çamur, kir, çöplük, toprak

Demir eksikliği çeken çocukların bunu sık sık yaptığını biliyoruz ama toprak yemek yetişkinler arasında da yaygın. ''Jeofaji'' adı verilen bir gelenek sonucu yeltenilen bu hareketteki amaç, ''dünyayı (toprak ana) yemek''. Her ne kadar yiyenlere söyleyecek söz yoksa da, içerebileceği kimyasallar ve parazitler dolayısıyla ne kadar tehlikeli olabileceği konusunda uyarımızı yapalım.

Daha önce bu gıdalardan birinin tadına bakmış olan veya herhangi birinin tadını merak edeniniz var mı? Yorumlarda buluşalım!

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
18.12.2018

ibik ve altin yedim. altinin tabi ki bir tadi yok ama ibik izgara fena degildi :D

18.12.2018

Resimdeki kaktusun meyvesi hindinciri ya da frenk yemişi.Son derece güzel bir tadı var.Yazın soguk yiyeceksin

18.12.2018

ibik yedim güzeldi

TÜM YORUMLARI OKU (4)