Papa'dan Katoliklere İlginç Davet: 'Yapay Zekanın İnsanlığa Karşı Ayaklanmaması İçin Dua Edelim'

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Katolikleri, yapay zekanın insanlığa karşı ayaklanmaması için dua etmeye çağırdı.

Kotaliklerin ruhani lideri Papa Francis, Dünya Çapında Dua Ağı tarafından halka duyurulan aylık dua niyetinde, Vatikan'ın şubatta yaptığı makine öğrenimi teknolojilerinin etik kullanımı çağrısının ardından Katolikleri, yapay zekanın insanlığa karşı ayaklanmaması için dua etmeye davet etti.

Papa, gelişmiş robot teknolojisinden kaynaklanabilecek eşitsizlik artışına karşı uyararak, ve yapay zekanın bunun yerine herkes için çalışması çağrısında bulundu.

'Daha iyi bir dünyayı mümkün kılabilir'

Yaşadığımız çığır açan değişimin merkezinde yapay zeka var' diyen Papa Francis, 'Robotik, kamu yararına katılırsa daha iyi bir dünyayı mümkün kılabilir' diye konuştu.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.11.2020

Yani adam en azından bilimsel bir şey için saçmalıyor. Bizimkiler hala kadın insan mıdır falan diyor. İlk insandan bile daha gerideler. İnsan karşısındakinin de belli bir seviyede olmasını istiyor. Hatta bu amaçla bazı iradeler kendi karşıtlıklarını kendileri yaratırlar. Sadece var olmak için. Ama biz nelerle uğraşıyoruz aq. Karşıtlığımız bile bize var olma zevkini yaşatacak seviyede değil. Demek istediğim içinden cin çıkarıcam diye insanı sikmek de geri kalmış bir usul. Zekice bir şeyler yapsalar ok. Yavanlıklar, aptallıklar içinde yüzüyoruz.

07.11.2020

Galiba yapay zekanın insan gücü yerini almasıyla doğacak işsizlik gibi bir eşitsizlikten bahsetmeye çalışmış.

07.11.2020

O iş sanayi devrimiyle oldu zaten yapay zeka bunlardan daha zeki olacağı için telaşlılar bunlardan zeki olursa bunlara gerek kalmaz o zamanda ölmeleri gerekir

07.11.2020

Papa ve diğer dini adamlar, ne yazık ki teknolojik gelişmelerin karşısında duracak kadar artık güçlü değilsiniz. Siz şu anda ayaktaysanız bunun tek sebebi; 21.yüzyılda da olsak hala milyonlarca insan toplumsal düzeni ve sosyal yapıyı dine inandığı için sağlıyor. Hiçbir bilim adamı peşinden milyonlarca insanı sürükleyemeyecek ve kötünün gerçekten kötü olduğu için yapmaması gerektiğini anlatamayacak. Maalesef insanların çoğu halen 21.yüzyılda kötü bir şey yapacaksa bu dinde kötü dendiği için yapmıyor. Siz sadece bu yüzden varsınız, bu düzeni birazcık daha sürdürmek için. Gelecekte buna da ihtiyaç duymayacak insanlar ve sizde birer birer tarihte yerinizi alacaksınız.

08.11.2020

imza

TÜM YORUMLARI OKU (11)