Orhan Osmanoğlu "Okuyalım" Diyerek Osmanlı Türkçesi Bir Cümle Paylaştı, Sosyal Medyada Tepkilerin Ardı Arkası Kesilmedi!

Doğrusunu bilen var mı? 😂

II. Abdülhamid'in dördüncü kuşaktan torunu Osman Osmanoğlu, Twitter hesabından Osmanlı Türkçesi bir metin paylaştı ve takipçilerinden okumalarını istedi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

1.

twitter.com

2.

twitter.com

3.

twitter.com

4.

twitter.com

5.

twitter.com

6.

twitter.com

7.

twitter.com

8.

twitter.com

9.

twitter.com

10.

twitter.com

11.

twitter.com

12.

twitter.com

13.

twitter.com

14.

twitter.com

15.

twitter.com

16.

twitter.com

17.

twitter.com

Doğrusunu da yazalım elbette... Burada 'Bakacağın yüze utanacağın söz söyleme' yazıyor. Anlayana tabii...

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
01.11.2019

Allah belanızı vermesin..Allahın cahilleri orada "Bakacak yüze utanacak söz söyleme.." yazıyor.Yani bizim Türk milleti de hiçbirşey bilmez ama dalga geçecek kadar beyinsiz topluluklarla dolu insancıklar var..

01.11.2019

aaa öylemi yazıyordu ben yanlış okumuşum ottomanca yı bence şöyle yazıyordu ülkeyi yüz üstü bırakıp kaçtı dedelerim şimdi hangi yüz ile söz söylerim ben böyle telafuz ettim ottomancayı üzgünüm CUMHURİYET cocuğu olduğum için anca o kadar anlamışım

01.11.2019

Ya cidden bu kadar mı aptalsınız. Sanki kullanılan Latin alfabesi kendi milli alfabemizmiş gibi salak salak duyar kasıyorsunuz yaşa Mustafa Kemal Paşa diyince çok Atatürkçü oluyorsunuz çok modern oluyorsunuz cidden yazık halinize. Osmanlı Türkçesi geçmişte kalan bir Türkçe fakat bunu yaad etmekte bir sakınca görmüyorum bunun Göktürk alfabesiyle yazılanı okumaktan bir farkı yok adam sadece atasözü paylaşmış ama boş beleş lakırdı yapmaktan öteye geçememişsiniz bence

01.11.2019

Göktürk abecesiyle yazıp öğrenme isteği olan hiç kimsenin "Göktürk alfabesi geri gelsin, dedemizin mezar taşını okuyamıyoruz, bir gece câhil kaldık." dediğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu bir önceki Türk devletini yıkmakla suçladığını görmedim; sen gördün herhâlde ki arada fark bulamamışsın.. Göktürkçe günümüz abecesiyle okununca bile çoğu sözcüğü anlaşılacak kadar günümüz Türkçesine benziyor, gel gelelim sana hepi topu 100-150 yıl öncesinden "geçmişte kalan Türkçe" dediğin Osmanlıcadan iki dize okutsak yarım saat sözlük karıştırmadan çözemezsin.. Şimdi başkalarına "aptal" demeden önce kendi zekânı tart, darası hâriç hiçbir ağırlığı olmadığını göreceksin.. Hörmetler..

01.11.2019

Osmanlıca ile Arapçayı karıştırma gafletinde bulunanlar unutmayın sadece alfabe farklı yani bu cumhuriyet zamanında latin harfleri ile ve Arapça harfler ile beraber ogretilebilirdi ama bunu da dine indirgedi insanlar yazık ettiler geçmişe. Osmanlı da bizim Selçuklu da kimse laf etmesin Cumhuriyet de bizim çünkü hep bu halk vardı ilelebet var olacak Osmanlıyı kotuleyenler ise sadece din yüzünden böyle davranıyor bizim dinimizle sorunu olan kendi dinini yaşasın ama bizim dinimize laf etmesin zaten anca sosyal medya da yapabilirler.

TÜM YORUMLARI OKU (99)