Okullarda Flüt Çalınmasına 'Bağımsızlığın Sahiplenilmesi' Diyen Bilal Erdoğan Sosyal Medyada Gündem

Türkiye'nin kültürle esir alınmaya çalışıldığını öne süren Bilal Erdoğan, 'Türkiye'de yıllarca müzik derslerinde blok flüt çalınmasının, beden eğitimi derslerinde ritmik jimnastiğin öne çıkarılmasının sebebi basit bir şey değildir' dedi. 

"Bizi başka şekilde tutsak etmeye çalıştılar"

Dünyada hemen hemen Türklerden başka bağımsızlığını kaybetmeyen bir millet olmadığını öne süren Erdoğan, 'Bizi tutsak edemeyenler, bağımsızlığımızı elimizden alamayanlar, bizi başka şekillerde tutsak etmeye çalışmışlar. ‘Acaba ben bu milleti kafalarda, ayaklarda, yaşam tarzlarında tutsak edebilir miyim' demişler. Neden? Nasıl inanırsanız öyle yaşarsınız' şeklinde konuştu.

"Kendi sporlarımız ve müzik enstrümanlarımız bağımsızlığın korunması demek"

Türkiye'nin kültürle tutsak edilmeye çalışıldığı iddiasında bulunan Erdoğan, sözleri şöyle sürdürdü: 

'Müziklerinden yemeklerine, kıyafetlerine, bütün yaşam tarzlarına kadar. Türkiye'de yıllarca müzik derslerinde blok flüt çalınmasının sebebi basit bir şey değildir. Yahut da beden eğitim derslerinde ritmik jimnastiğin öne çıkarılmasının sebebi basit bir şey değildir. Buralarda bizim kendi sporlarımızın, müziklerimizin, müzik enstrümanlarımızın, kendi kültürel öğelerimizin yer alması demek bir milletin bağımsızlığının gerçek manada korunması, sahiplenilmesi demek. Onun için bu çıktığımız yolda geleneksel sporlar ve merkezinde okçuluk yolculuğunda görüyoruz ki buraya gelen çocuklarımız, burada spor yapan çocuklarımız sadece spor yapmış olmuyorlar aynı zamanda dimağlarında kültürel kodlarıyla, hafızalarıyla çok sağlıklı bir ilişki, iletişim kuruyorlar. Adeta format atılan, silinen belleği yeniden var etmiş oluyorlar.'

Erdoğan'ın sözlerine sosyal medyadan tepkiler gecikmedi...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
03.11.2017

Flütle jimnastikle bağımsızlığımızı elimizden almaya çalıştılar dedi ve Mercedes'ine binerek uzaklaştı. Arabasında giderken Hyundai'nin imal ettiği gemilerden bir kaç tane daha almak için Apple marka telefonundan Citibank'taki müşteri temsilcisine talimat veriyordu. Onu sevenler ise işte büyük oyunu görebilen büyük lider diye arkasından hayranlıkla uzun uzun baktılar...

Üniversiteyi Abd'de okumuş,askerliğini bedelli ve 21 gün yapmış,Kapitalizmin en şaibeli kuruluşlarından Dünya bankasında staj yapmış en şaibeli insanlarından George Soros'un finansörlüğündeki Brookings Enstitüsü'nde çalışmış biri için beklenmeyecek bir bağımsızlık aşkı ve milliyetçilik.

04.11.2017

artık hangi ülkenin bağımsızlığı onu sormuyoruz

03.11.2017

Biri bu adama jimnastik ve atletizm olmadan yapılabilecek tek sporun satranç olduğunu, flütün de en kolay ses çıkarılan enstrüman olduğunu anlatmalı. Ama Bilal'e anlatır gibi anlatmalı. Sonuçta Bilal yani..

TÜM YORUMLARI OKU (107)