Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 19 Ekim'de süresi dolacak olan OHAL uygulamasının 3 ay süreyle daha uzatıldığını söyledi.
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş 19 Ekim'de süresi dolacak olan OHAL uygulamasının 3 ay süreyle daha uzatıldığını söyledi.
Beştepe'de Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu sürerken açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, olağanüstü halin, 19 Ekim'den itibaren 90 gün süreyle uzatılmasına karar verildiğini söyledi.
OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'lerle ilgili olarak 4 partinin katılımıyla bir komisyon kurulacağını belirten Kurtulmuş, 9 Ekim'de 20 bin öğretmen ataması yapılacağını, atamaların öncelikli olarak kalkınmada öncelikli yörelere yapılacağını ifade etti.
Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD ile temasların sürdüğünü ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:
'ABD ile her alanda stratejik ortaklığı olan bir ülke olarak, özellikle suçluların iadesi anlaşmasını yapmış bir ülke olarak da, bu karar Amerikan yargısı tarafından verilene kadar, adı geçen kişinin Türkiye'ye iade edilmek üzere bulunduğu yerde tutuklanmasını talep ediyoruz. Eylül ayının 10'unda gönderilen dosya, ilgili kişinin tutuklanmasıyla ilgili bir taleptir. O da bizim ABD ile suçluların iadesi anlaşmasının 10. maddesinden kaynaklanan bir hakkımızdır. Bu başvurunun en kısa zamanda karşılanacağını, bununla ilgili adımların atılacağını umut ediyoruz.'
Kurtulmuş, Musul ve Rakka'ya yönelik operasyonlara ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:
'Musul ve Rakka operasyonları yapılacaksa bu operasyonlarda mutlaka yerel unsurların, o şehrin unsurlarından oluşan mukavemet birimlerinin sahada olması, uluslararası koalisyonun da bu yerli unsurlardan oluşan bu mukavemete destek vermesi meselenin aslıdır. Türkiye bu çerçevede, Rakka ve Musul operasyonları ve diğer operasyonların yürütülmesini düşünür ve bu çerçevede de oradan DAEŞ çıkartılırken, oraların başka bir terör örgütüne bırakılmasını da asla kabul etmez.'
Fransa'da olunca bir şey olmuyor diyenler ; Fransa'da basın sırf eleştirdi diye susturulmuyor, Fransa'da milli değerler tartışma konusu olmuyor Fransa'da her zaman ülkenin ekonomisi, refahı tartışılıyor. Bizde ülkenin milli değerleri tartışılmaya açılıyor! Ülkenin kurucusunu sevmediğini biliyoruz yönetenlerin maalesef.. Zira Gezi Olayları'nda 2 ayyaş diyerek bunu gayet açık belirtmişlerdi. Kısacası Fransa, gündemi tartışıyor biz tarihimizi!!
diktatörlüğe ilk adım.....
Sevdin mi koltuğu? Rahat mı? Rahat, değil mi?