NASA'dan Daha İleri Teknolojiye Sahip Olduğumuzun İspatı 19 Buluş

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) araştırmacıları Doğu Akdeniz bölgesinde son 20 yıldır süren kuraklığın, son 900 yılın en ciddi kuraklığı olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu bir açıklama yaparak 'NASA da kim? Biz onlardan iyiyiz' dedi.

Hakikaten de ülkemizden kimi zamanlar öylesine akıl almaz icatlar çıkıyor ki, 'NASA da kimmiş' dememek için zor tutuyor insan kendini.

1. İlk nükleer reaktör

2. Günlük 12.5'tan ayda 375 ediyor ama olsn

3. Bitki sulama sistemlerine inovatif bir yaklaşım

4. Henüz kimse tarafından anlaşılamamış üst düzey teknoloji ürünü

5. Hayat değiştiren cinsten

6. Önce yapayım da sonra ne işe yaradığına bakarız

7. Böyle güzel oldu hem dikkat de çekmiyor

8. Geri dönüşüm kutusuna yolla

9. Savunma teknolojisi de bizden sorulur: Yerli üretim kıtalar arası füze

10. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

11. Arabada konfor arayanlara

12. Mantıklı

13. Alaturka to alafranga converter (free download)

14. Dükkanda ne varsa koydum valla

15. Klimalı araç devrimi

16. Güneş enerjisiyle çalışan ilk eşek

17. Prize ne gerek var canım

18. Süpürcek adam

19. Geleceğin oyun konsolu

Eroğlu'nun açıklamasına sosyal medyadan gelen tepkiler ise şu şekilde:

Bakan Eroğlu'nun 'NASA da Kim? Biz Onlardan İyiyiz!' Açıklaması Sosyal Medyayı Salladı

Popüler İçerikler

Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
04.04.2016

Bu olay gösteriyor ki aslında toplumun bir kısmını 'koyun' diye ötekileştiren diğer kısım da farksız değil. Cümlenin içinden kelimeleri öyle seçip haber yapıyor ki medya, arkasındaki milyonlar haberin başlığını okuyup fikir üretiyor, mizah yapıyor, içerik üretiyor. La keşke bu adam ne demiş diye haberi okusanız. ''Meteroloji tahminlerinde NASA'dan daha iyiyiz, geçen yıl bir sürü hata yaptılar'' demiş. Lakin insanlar haberin başlığından fikir üretmek yerine haberin içeriğini gözden geçirmiyor. hemen gelip buraya 'aha dur malzeme çıktı biraz türkiyeye giydireyim diye geliyor.'' Türkiye'nin mühendisleri birilerini tedirgin ettiği için öldürülüyor beyler, bu ülke teknoloji üretiyor. Sizdeki bu aşağılık kompleksi mi yoksa Türkiye ile ilgili herhangi bir olumlu gelişmeyi bile nefretle karşılayanlardan mısınız? Her neyse, sizi susturmak için konuşmak yerine 'TF-X' projesini tamamlamamız lazım.

Öncelikle bakan o yorumu yaparken keşke önceden araştırıp da NASA nın meteoroloji tahmini yapmadığını öğrenseymiş. NASA uzun dönemli iklim tahmini yapar.

04.04.2016

Elaman abartmış olabilir.Kınayabilirsin,gülebilirsin eleştirebilirsin. Ama sizde ki bu aşağılık kompleksini anlayamıyorum. Bu kadar yerden yere vurma azminizi anlamıyorum. Belki de yukarıda ki herhangi bir insanın medeni cesaretine bile sahip değil çoğumuz. Çok saçma sapan olabilir, İşe yaramaz olabilir. Ama aşağılamak ve bunu ülke geneline yaymak. " Biz böyleyiz, bizim neyimize ......... " benzetmeler yapmak ne kazandırıyor. Anlamıyorum

04.04.2016

Bu lafı bizim bakkal Niyazi abi demiyor, Bakan diyor BAKAN.Neyin cesaretinden bahsediyorsun.Parti savunucam diye sıçan adam bile ' Ama kendi imkanları ile sıçıyor bütün cesareti ile' diyecekler var sen onlardan mısın ?

05.04.2016

Sanki akpden önce çok ilerideydik de şimdi gerideyiz gibi konuşanlar şu siyasi at gözlüklerinizi bir kenara bırakın. Bu ülke Atatürk ten sonra hep geriye gitmiştir.

05.04.2016

sende şu an çok yapıcı konuşuyosun ya

TÜM YORUMLARI OKU (52)