Müftülük Onay Vermiş: Suriye Merkezli Haznevi Tarikatı Gaziantep'te 'Külliye' İnşa Ediyor

Gaziantep'te Suriye merkezli Haznevi Tarikatı 67 bin metrekarelik alan üzerine devasa bir külliye yaptırıyor. Sadece Suriyelilerin çalıştığı yapı için müftülüğün de onay verdiği belirtildi. 

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Şehitkamil İlçesi Karpuzkaya Köyü yakınlarında, 67 bin metrekarelik alan üzerine yapılan külliye, Şehitkamil Belediye Meclis Toplantısı'nda da tartışıldı.

"Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi?"

CHP'li Meclis Üyesi Ali Güdücü, “Gaziantep'e ne faydası olacak ? Biz bu tarikatlardan çok çekmedik mi? Bu şehir, Taliban şehri mi olacak?” diye sordu.

Müftülük onay vermiş

ilkha.com

Şehitkamil Belediye Başkanı AKP'li Rıdvan Fadıloğlu ise “Müftülük onay vermiş, inşaatın ruhsatı var. Daha önceki dönemde mevzi imar planı olarak yapılmış bir yer. Buranın ruhsatını verdik, imara uygun yapılmış bir projenin ruhsatını vermemek gibi bir hakkım yok” dedi.

 Gaziantep'te de çok sayıda müridi bulunan Haznevi Tarikatı'nın Şeyhi Muhammed Haznevi yılda en az bir kez Türkiye'ye gelip, tarikatının zikir törenlerini yönetiyordu. Geçen yıl ölen Şeyh'in yerine oğlu tarikatın başına geçti.

Popüler İçerikler

Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
YORUMLAR
19.12.2019

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, boş yere darağacında sallandırma dı o şeyhleri..

19.12.2019

Mide bulandırıcı hal almaya başladı bu. Resmen suriyelilere barınak.Hiç mi atalarımızın azmi yok bizde hiç mi engel olamıyoruz şunlara. Yüzlerde meymenet yok.

19.12.2019

senin ataların o şeyhlerin sırtında devletini abad etti.... Mevlanası, Yunusu, Edebalisi, Ahi Devranı, Pir Sultan Abdalı, Bediüzzamanı, Molla Fenarisi, Somuncu Babası, Ahmet Yesevisi, Geylanisi, ve daha sayamadığım onlarcası... günümüzde içlerinde samimi olanları yok mu? o kısmını tartışabilirsin ama ATALARINI KARIŞTIRDIN MI OLAYIN RENGİ DEĞİŞİVERİR...

19.12.2019

Ben ırkçı değildim. Vallahi de billahi de değildim. Ne zaman ki suriyelileri tanıdım, Hitler den beter oldum. Yahu bir insan da hiç mi şükür olmaz, hiç mi çalışma azmi olmaz hiç mi doymaz lan bir insan. Bunlar doymuyor abi daha da fazla istiyor ama doymuyor. Hani her ay bize kaçak kullanım bedelini "Dağıtım bedeli" olarak sokuyorlar ya... Emin olun bu Suriyelilere yaptıkları da bi şekil de bize geçiriyorlar da işte onu çözemedim. Her boka vergi verdigimiz için hangisini suriyeliler için veriyoruz bilemedim.

TÜM YORUMLARI OKU (32)