Motosiklet Tutkunlarına: Chopper'ın Racing'e Göre 10 Artısı

Motosiklet almayı düşünüyorsunuz? 

Chopper ve Racing arasında mı kaldınız? 

Muhtemelen Racing kullanan arkadaşlar bana kızacak ama ben sadece bir Choppersever olarak Chopper'ın Racing'den daha kullanışlı olduğu alanları belirtmek istedim.

1. Chopper'ın sürüş keyfi daha güzeldir.

Chopper bir tutkudur. Chopper sizi gideceğiniz yere saatte 300 km hızla götüremez, ama oraya gidene kadar size her seferinde ilkmiş gibi keyifli bir yolculuk vadeder. Sürdüğünüzü hissedersiniz.

2. Racing şehir trafiğinde daha çok hararet yapar.

Racing motor almaya kararlıysanız kesinlikle şehir içinde kullanmayın derim. Zaten o motor hız yapmak için var. Chopper ise şehir içinde kullanmaya biraz daha müsait. Ayrıca Racing yavaş sürüşlerde Chopper kadar dengeli olmaz.

3. Chopper daha güvenlidir.

Zaten eminim bu galeriyi okuyan çoğu Racingci arkadaşım bana deli gibi kızacaklar, ama içtenlikle söylüyorum çoğu kullanıcı gibi artçılar da Chopper'da Racing'den daha güvenli hissediyorlar.

4. Racingin yakıt tüketimi daha fazladır.

Performans ve yakıt tüketimi doğru orantılıdır. Dolayısıyla yakıt tüketimi yüksektir.

5. Racing uzun yolculuklarda daha yorucudur.

Eğilerek kullanıldığı için Racing uzun yolculuklarda sizi ve varsa artçınızı daha çok yorar. Chopper'da ise sandalyede oturur gibi oturarak yolculuk yapabilirsiniz.

6. Racing'de eşya koyacak yer bulamazsınız.

Özellikle yine uzun yolculuklarda Chopper'da iki yanda çantalar kullanabilirsiniz fakat Racing'de eşyalarınızı ceplerinize doldurmanız gerekecek.

7. Artçılar Chopper'da daha rahat ederler.

Yolculuktan sonra artçınızın 'kolummmm, belimmmm' vs diye ağlamasını istemezsiniz herhalde. Racinglerde eğilerek oturmak zorunda olduğumuz için daha çok yoruluyoruz ve yolculuktan pek de bir şey anlamıyoruz.

8. Racing 2.el satışlarda daha fazla değer kaybeder.

Çünkü daha çok yıpranır ve 2.elde Chopper kadar prim yapmaz.

9. Chopper'da aksesuar daha hoş durur.

Racing'i Chopper gibi custom yapamazsınız. Ancak renk değişikliği ve airbrush yapabilirsiniz. Fazla süslü aksesuarı yoktur. Chopper ile ise istediğiniz gibi oynayabilirsiniz.

10. Chopper kullanıcıları daha karizmatik görünür.

Evet bir kadın olarak söylüyorum, çoğumuza göre Chopper kullanıcıları Racing kullanan arkadaşlarımıza göre daha karizmatik görünüyor. Gerçekten çok başka bir havası var, kızarmış ekmeğin üzerine sürülen tereyağı gibi eritiyor insanı, anlayamazsınız.

Popüler İçerikler

Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
Fatih'in Ecel Terleri Döktüğü Kızılcık Şerbeti Fragmanına Gelen Tepkiler
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
YORUMLAR

her şeyi geçtim delikanlı adam kıçını çıkarıp motor sürmez yayaların anlamlı bakışlarına kendini teslim etmez chopperda efendi gibi oturur motorunu sürersin kardeşim :)

04.10.2018

hepsini sakin sakin okudum hımm hee fln derken öyle böyle kahkaha atmadım yorumunu okurken :D :D

31.07.2017

Bu yaziyi yazan arkadasin motosiklet konusundan anlamadigi asikar. Chopper dediginiz aletlerin oturus pozisyonu dogal degildir, bacaklarinizla motoru kavrayamazsiniz, kollariniz cok fazla uzatirsiniz manevra kabiliyetini kisitlar. Genelde chopperlarda V blok motor vardir cok titrer ve uzun yollarda cok yorucu olur. Ruzgara karsi herhangi bir korumaniz yoktur. Chopperlar agir buyuk motorlardir manevra kabiliyetleri cok sinirlidir dar alanlara giremez ve sehir icinde ideal degildir. Supersport motorda iyi yurur aksam olur (frenler, amortisorler, traction control vs.) bu da chopper'a gore daha guvenli bir surus sunar. Ayrica chopperlarin cogu yag sogutmalidir bu da su sogutmali bir supersport'a kiyasla cok daha fazla isinmasina sebep olur. Chopperlar biraz stil, tarz urunudur. Kotu yani coktur ama sevenleri bunlardan zevk alir. Yazarin racing dedigi supersport motosikletler performans urunudur ve iyi bir surus keyfini hedefler. Sehir icinde kucuk bir scooter, commuter ve naked ikisini de dover. Bilmeden fikir sahibi olmak boyle bisi iste...

02.11.2017

arkadaşım çok uzun çok güzel yazmışsın ama. burada 10 artı olarak görsel rahatlık yolculuk ve keyif almakla alakalı. racingle hız yaparken etrafı seyredemiyosun ama chopperla geze geze her yeri izliyorsun.

23.06.2018

Racing sürücüleri atlamış hemen "bunu yazan birşey bilmiyor" biriside yazmış "chopperlar genelde yağ soğutmalı olur" "chopper güvensiz bi kere" Arkadaşım chopperların geneli hava soğutmalıdır ve su soğutmalıdır. En çok hava soğutmalı vardır. Düşük devirde yüksek tork verdiği için Chopperların soğutmaya pek ihtiyacı yoktur. Sizinkiler gibi yüksek devirlere çıkmadığı için heryerden 550 tane soğutmayada ihtiyacı yoktur. Ayrıca Chopper motorlar güvenlidir kardeş bunu kafana sok. Dünya üzerinde en az ölüm Chopper Motorlardadır. Şu racingçilerin kıskançlıkları yokmu bitiyorum eriyorum aq bi bokta biliyor gibi yorumlamış bazı kamiller. birşeyi bilmeden yorumlayanlara ayrı uyuz oluyorum.. hiç mi sevemiycem ben bu sinekçileri arkadaş..

TÜM YORUMLARI OKU (28)