Mısır Firavununun Gizemi Bitmek Bilmiyor: Tutankamon'un Hançeri Bildiğin Uzaydan Gelmiş!

Tutankamon'la ilgili neredeyse her şey havalı. Geçtiğimiz günlerde bunların arasına bir yenisi eklendi: Tutankamon'un hançeri ve onun kökeni.

Kısa bir süreliğine antik Mısır uygarlığının hükümdarı olsa da, tarihteki firavunlar arasında en çok bilinenlerden biri o.

Muhteşem işlemeli büstünü görmeyen yoktur mesela.

Yine de ismi haşmetli Tutankamon, çocuk sayılabilecek bir yaşta hükmetmişti ve herhangi bir savaşta değil, hastalıktan ölmüştü.

Bir heykeli.

Mumyalanmış bedeninde yapılan incelemelere dayanan bilgisayar simülasyonları da onun aslında, pek de karizmatik bir karakter olmadığını ortaya koymuştu.

Bkz. Taner Tolga Tarlacı. Yok yok, bildiğin Tutankamon!

Tutankamon'un olası yüzü. Maskede ortaya koyulanın aksine ters yönde akan bir zarafet ve estetik mevcut.

Tutankamon'un firavun olduğu yaştasın!

Günümüzde yaşayan Dota bağımlısı akranlarının aksine, koca bir imparatorluğa hükmetmiş bu saygıdeğer firavuna daha fazla karakter katliamı yapmadan esas mevzuya geçelim...

Bir süredir devam eden incelemeler geçtiğimiz gün sonuç verdi ve Tutankamon'un süslü hançeriyle ilgili sıradışı bir bulguya rastlandı.

Hançer, dünyaya uzaydan düşen bir demir meteorundan dövülmüş!

Zaten dönemi itibariyle (M.Ö. 1300, Demir Çağının arifesi) sıradışı sayılabilecek bir tasarım olan hançere X-ray analizi denen özel bir metod uygulandı.

Bu taramada, cisimden gelen dalga boylarına göre hangi elementleri barındırdığı ölçülebiliyor. Tamamı demirden olan ve eser miktarda nikel ve kobalt barındıran hançerin demir meteorlarının özelliğine birebir sahip olduğu ortaya kondu.

Bu gelişme "Mısırlılar uzaydan gelmiş" geyiklerini bir an ateşleyecek gibi olsa da, neyse ki mesneti epey yerindeydi ve spekülasyona mahal bırakmadı.

Bu dönem dünyaya çakılan demir meteorların varlığı çeşitli kayıtlarda yer alıyor zira.

Aynı zamanda dönemin hiyerogliflerinde eş zamanlı olarak yer almaya başlayan sürpriz bir ifade var: Gökteki demir 

Taşlar böylece yerine oturur gibi oluyor.

Popüler İçerikler

Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
07.06.2016

Uzaylılar var. Koskoca evren biz gerizekalılar için yaratılmış olamaz.

07.06.2016

biz derken ? sadece islam alemi için yaratılmış hatırlatırım.

07.06.2016

tarihdeki basit seyleri nasil cok farklilarmis gibi pazarliyorsunuz. burda orjinal, misira has bir sey yok. tarihde ilk demir silahlarinin hepsi meteor taslarindan uretiliyordu. cunku o devirde demir cevherini saflastirip demir uretecek teknoloji henuz yoktu. sadece saf yada safa yakin halde bulduklari meteor demirlerinden uretim yapabiliyorlardi. hatta daha ileri tarihlerde, hacli seferlerinde meshur olan sam celigininde meteor kokenli oldugundan supheleniliyor. dahada ilgincini soyliyim, eski donem eskimolarinin urettikleri butun metal esyalar meteor kaynaklidir. buzlarla kapli bir ulkede madencilik yapamazsin. ama gokten dusen herseyde buzlarin uzerinde kolayca kendini belli eder.

07.06.2016

Hay amk. arkadaş ya. Her türlü itlik var bu Mısırlı'larda. Herifler ne iş çevirdilerse 3000 yıldır çözemedik mevzuyu.

07.06.2016

Sen çözemediysen senin sıkıntın o, mistik gizemli bir şeyleri yok.

TÜM YORUMLARI OKU (38)