Miniklerin Ayakları, Bizim Yüreğimiz Isındı: Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Özcan’ın Başlattığı Kampanyaya Türkiye Ses Verdi

Iğdır'lı fotoğraf sanatçısı ve atanamayan öğretmen Mehmet Özcan'ın başlatığı kampanya 5 bin çocuğun yüzünü güldürdü. Türkiye'nin en soğuk illerinin başında gelen Iğdır'da çocukların botlarla okula gitmesini amaçlayan Mehmet Özcan çocuklara ulaştırdığı 5 bin botla çocukları mutluluktan havaya uçurdu. 

'Köy okullarındaki çocuklarımız üşümesin'

Türkiye'nin en doğusunda olan ve en soğuk illerden biri olan Iğdır kışın kar nedeniyle yolların kapandığı, köylerin kar nedeniyle iletişimin kesildiği bölgelerden.

'Çoğu çocuğun botu bile yok.'

Zorlu kış koşulları ve halkın maddi durumu nedeniyle çoğu çocuğun botunun bile olmadığını söyleyen Mehmet Özcan, 'Iğdır'da Köy Okullarındaki Çocuklarımız Üşümesin' adlı bir kampanya başlattı.

'Kışın terlik ya da bez ayakkabıyla okula gidiyorlar.'

Vatan gazetesinden İlker Akgüngör'ün haberine göre atanamayan coğrafya öğretmeni olan Özcan, kampanyaya geçtiğimiz yıl başladı. Çocukların okula terlik ya da bez ayakkabı ile gittiğini söyleyen Özcan, bir şey yapılması gerektiğini düşündüğünü ve sosyal medyadan kampanya başlattığını anlattı.

Geçen yıl 450 bot ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmıştı. Bu yıl ise bu sayı 5 bine yükseldi!

Geçen yıl kampanya sayesinde 450 botu çocuklara dağıttıklarını söyleyen Özcan, bu yıl yaklaşık bir ay içince 5 bin botu çocuklara dağıttığını söylüyor.

Toplanan botlar Iğdır'daki 25 köy okuluna dağıtıldı.

''Çocuklar botları ellerine aldığında yüzleri ay gibi parladı. Burada kış çok sert geçiyor. Bu çocukların narin ayakları çok üşüyor. Botlar geldiğinde öyle mutlu oluyorlar ki görmeniz lazım. Mehmet Abi gece botuma sarılıp uyuyacağım diyen de var. Botlarını yarıştırmaya çalışan çocuklar da.''

Ve kampanya Iğdır'ı da aştı...

Şimdi hedef 10 bin bot!

Kış sertleşmeden 10 bin bot dağıtmayı hedefleyen Özcan, bundan sonrada mont, giyecek ve kırtasiye malzemesi toplayıp dağıtacağını söylüyor.

Özcan’ın kampanyasına sosyal medyadan yardım ve destek yağdı ☺️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

AKP Milletvekili Adem Yıldırım'ın Gündem Olan Konuşması: "5 Milyondan Fazla Türk Vatandaşı Olmuş Arap Var"
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
Mert Demir'in Ateşine Düşen Düşene: Yılmaz Morgül ve Selen Görgüzel'den Sonra Hatice de Kendini Parçaladı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.11.2017

Bot aldık gönderdik deseydiniz inanırdık, çocukların fotoğrafını çekip koymak da ne? Çocuğuna bot alamayan anne babaya da yazıklar olsun, çocuk yapmayı bilirler sadece. Şimdi çoğu genç kendime zor yetiyorum, işim sağlamlaşsın para biriktireyim deyip bırakın çocuk yapmayı evlenemiyorken bile; çocuğuna doğru düzgün hayat sağlayamanların durmadan çocuk yapması akıl alır gibi değil.

21.11.2017

ne biliyosun millet durmadan çocuk yaparken yanında mıydın . ayrıca şehirde eğitimini almış her türlü imkan elinde olup öğrenebilen insanla, köyde belki kendi köyünden bile daha hiç çıkmamış olup kendi minik dünyalarında yaşayan insanlar bir mi? onlar evlenemiyor diye bu çocuklara destek çıkmayalım mı ne anlamadım. onu geçtim bu masum çocukların suçu ne anası babası bot alamıyor diye. emin ol senin benim gibi aynı düşünce yapısını kuracak hayat yaşamıyorlar onlar. şunu desen anlarım "eğitin bu insanları sadece alıp vermeyin bişeyler" ama onun dışında sen sahip çıkmasan bu çocuklara yarın öyle biri sahip çıkar ki verir eline bombayı kötüler Türkiye Cumhuriyetini hepimiz sadece tv karşısında lanetler okuruz sadece.

Pasif Kullanıcı
21.11.2017

Arkadaşlar kusura bakmayın ama kürtler doğum kontrolü denen şeyi öğrenemez de buldukları tüm boş zamanlarda çiftleşip mikroorganizma gibi çoğalırlarsa böyle yokluk tabloları daha çok yaşanır. 10 çocuk yapacağına 2 çocuk yap, 10 çocuğun ihtiyaçlarını yarım yamalak karşılayacağına 2 çocuğun insan gibi tüm ihtiyaçlarını karşıla... toplumda rahat etsin sende rahat et. Yok ilgilenemeyeceksen neden çocuk yapıyorsun? Böyle üreyip üreyip ne ahlaki ne kültürel eğitim verebiliyorlar sonra at sokağa, sal toplumun başına serseri olsun balici tinerci olsun yolda masum vatandaşlara saldırsın. beline silah alıp dağa çıksın türk askerini öldürsün. çözüm bot göndermek değil arkadaşlar. çözüm doğum kontrolü. büyük düşünün

Pasif Kullanıcı
21.11.2017

Şimdi vicdanı hassas yufka yürekli arkadaşlar bana saldıracaktır. Haklısınız da saldırın... doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar.

21.11.2017

Bu durumda olan bir yerde uzun yıllar çalıştığım için söylüyorum. Bazı yerlerdeki kültürlerde çocuklar büyük baş hayvan kadar dahi değerli görülmüyor. Hele hele ki kız çocukları. Babaları ortalamanın üzerinde gelire sahip oldukları halde bırakın botu çocuğuna öğle yemeğini fazla görüyor. Devlet yemek versin servis versin diye ahkam kesiyor. Öyle alışmışlar ki çocuk parası alabilmek için verdikleri yol parası yüzünden devlete küfür edenleri gördüm. Gerçekten ihtiyacı olan ufak bir kesim bunlar yüzünden bir bota kalıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (19)