Menülere Yeni Düzenleme: Domuz Eti, Alerjik Madde ve Etil Alkol Açıkça Yazılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, lokanta, restoran ve kafe gibi toplu tüketim yerlerinde menülere gıdanın adının yanında alerji bileşenlerinin belirtilmesini zorunlu hale getirdi. Menüsüne bu bilgileri yazmayan işletmelere ise 2019 yılı itibariyle ceza yazılacak. 

Kitapçıkta yer alan alerjen bileşenler şöyle:

'Gluten içeren gıdalar, kabuklular ve ürünleri, yumurta ve ürünleri, balık ve balık ürünleri, yerfıstığı ve ürünleri, soya fasulyesi ve ürünleri, süt ve süt ürünleri, sert kabuklu meyveler, kereviz ve ürünleri, hardal ve ürünleri, susam tohumu ve ürünleri, kükürt dioksit ve sülfitler, acı bakla ve ürünleri, yumuşakçalar ve ürünleri.'

Ayrıca gıdanın bileşiminde etil alkol ve domuzdan elde edilen madde bulunması durumunda da net olarak menüye yazılacak.

Bu bilgiler tüketicilerin kolayca görebileceği şekilde menüler, yazı tahtaları, broşür benzeri araçlar vasıtasıyla tüketiciye sunulacak. Bilgilendirmeyen işletmeler ise 2019 yılında cezaya tabi tutulacak.

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
17.11.2018

mına koyim krize girdik Avrupa kriterlerine uyacağımız tuttu :D neyse güzel uygulama

17.11.2018

sorma yahu, normalde islemesi gereken trafik kurallari birden ekonomik kriz yuzunden takir tukur islemeye basladi :D

17.11.2018

insallah uyarlar

17.11.2018

İlle domuz eti vurgusu yapılacak ki müslüman olduğumuz belli olsun. Yav çaktırmadan domuz eti yediren yerler mi var? Bizde içki içilir ama ona nazaran kabul edilebilir olan domuz eti yemek şeytan işidir. Millete domuz eti yedireceğine kendi bacağına sık daha iyi. Kaldı ki bulmak zor olduğundan daha pahalıya geliyor.

17.11.2018

Bence var. Zira domuz kasaplık hayvanlar arasına alındıktan sonra bazı veriler ortaya çıktı ki domuz eti üretimi toplam kırmızı et üretimimizin yarısına yakın durumda. Şu an kırmızı et üretimimizin, olmayan hayvancılık politikaları yüzünden dibe doğru ilerlediğini düşünecek olursak aradaki makas da her geçen gün azalıyor. O kadar üretim bir şekilde tüketiliyordur illa ki...

TÜM YORUMLARI OKU (13)