Medeniyet Dediğin: Mağdur Olmasın Diye Tek Bir Öğrenci İçin Tren Durağı İşleten Japonya

Japonya'nın kuzeyinde kalan adalardan biri olan Hokkaido'daki bir tren durağı son birkaç yıldır sadece tek bir kişi için çalışıyor.

Kami-Shirataki adlı bu durağın o tek yolcusu, lise öğrencisi bir kız.

Tren yıllardır durağa günde sadece iki kez uğruyor; birinde kız öğrenciyi okula bırakmak için, diğerinde ise okuldan almak için.

Bu ilginç durumun oluşma sebebi ise Japon Demiryolları'nın 3 yıldan daha uzun bir zaman önce aldığı bir karar. Durağın çok tenha bir bölgede kalması ve bölgede yaşayan insanların treni kullanma oranının oldukça düşmesi nedeniyle durağın kapatılması kararlaştırılmış.

İşte hikayemiz de tam bu noktada başlıyor; demir yolu ekipleri durağın bir öğrenci tarafından hala kullanıldığını fark ediyor, hem de her gün.

Hemen öğrenciyle iletişime geçiliyor ve eğitimi hakkında bilgi alınıyor. Görevliler kız öğrencinin mağdur olmaması için o liseden mezun olana kadar durağı açık tutmaya karar veriyor.

Görevliler bu kadarıyla da yetinmiyor, sırf öğrencinin okula gidişine ve okuldan dönüşüne denk getirebilmek için trenin saatlerini de baştan aşağı değiştiriyor.

3 yıldan fazla bir süredir bu şekilde açık tutulan kişiye özel bu durak, öğrencinin önümüzdeki Mart ayında mezun olmasıyla beraber kapatılacak.

Bu durum karşısında tek bir öğrenci için tren seferlerini baştan aşağı yeniden düzenleyen, eğitimi bu kadar ciddi derecede önemseyen Japonya'ya imrenmekten başka bir şey gelmiyor aklıma.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
09.01.2016

%70'inden fazlası ateist olan bir ülke burası.. bunlar dinsiz bunlardan olmaz cehennemlikler hepsi tühh keşke bizim gibi olsalardı baba kızına yavşabilirmi öğrenmiş olurlardı yoksa böyle şeyleri nerden bilecekler.. diyanetimiz sağ olsun ki aklımızdan geçen deli sorulara delice cevaplar veriyo nasıl bir ülke olduk biz mk.

09.01.2016

neden aptal diyanetin fikrine önem verirsiz ki sence ne dorumu kızına şehvet bence yanlış

09.01.2016

hayır ağlamıyorum gözüme medeniyet kaçtı

09.01.2016

Bir keresinde duraktayım , kar yağıyor , ellerim cebimde soğuktan.Otobüsü bekliyorum , önce sesini duydum hızla geliyordu duraktan dışarı fırladım, binmeye hazırlandım , ağır da bir sırt çantam vardı.Otobüs geldi geldi geldi camlara yapışmış yüzleri gördüm sonra yanımdan transit geçip gitti.Moralim nasıl bozuldu , tipi de bastırdı.Eve doğru yürüyüp gittim.O şoföre hakkımı helal etmiyorum.

aynısı bana da oldu şuan da bile aklıma geldikçe küfür ediyorum

TÜM YORUMLARI OKU (128)