Meclis Başkanlığı'na Yeniden Mustafa Şentop Seçildi

AKP'nin TBMM Başkanlığı için aday gösterdiği mevcut başkan Mustafa Şentop yeniden seçildi. AKP Tekirdağ Milletvekili Şentop, TBMM Genel Kurulundaki üçüncü tur oylamada 328 oy aldı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili MHP'li Celal Adan Başkanlığı'nda, 27'nci Yasama Dönemi İkinci Devre Meclis Başkanlığı Seçimi için toplandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından Meclis Başkanlığı seçimine geçildi. Genel Kurul'da, Anayasa ve TBMM İç Tüzük hükümlerine göre; AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP ve TİP'in Meclis başkanı adaylarının isimleri okundu. Daha sonra Adan, seçime ilişkin usul ve esasları anlattı ve ilk tur oylamaya geçildi.

İlk turda gerekli çoğunluk sağlanamadı

TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı seçimi için gizli yapılan ilk tur oylamasında AK Parti'nin adayı Mustafa Şentop 324, CHP'nin adayı Haluk Koç 131, HDP'nin adayı Erol Katırcıoğlu 50, İYİ Parti'nin adayı Hüseyin Filiz 34, TİP'in adayı Erkan Baş ise 9 oy aldı. İlk tur oylamasında adaylar, TBMM üye tam sayısının 3'te 2 çoğunluğu olan 400 oya ulaşamadı. Başkanlık seçimi için 2'nci tur oylamasına geçildi.

İkinci turda da sonuç değişmedi

TBMM Genel Kurulunda, Meclis Başkanı seçimi için ilk tur oylama sona erdi. TBMM Başkanlığı seçiminin ikinci turunda adaylar seçilebilmek için gerekli olan 400 oya ulaşamadı.

TBMM Genel Kurulu’nda, Meclis Başkanlığı seçimi için gizli yapılan 2’nci tur oylamasında, AK Parti’nin adayı Mustafa Şentop 329, CHP’nin adayı Haluk Koç 133, HDP’nin adayı Erol Katırcıoğlu 53, İYİ Parti’nin adayı Hüseyin Filiz 36 oy aldı.TİP adayı Erkan Baş ise adaylıktan çekildi.İkinci tur oylamasında da adaylar 400 oya ulaşamayınca, seçim 3’üncü tura kaldı.

Üçüncü turda kazanan Şentop oldu

Genel Kuruldaki üçüncü tur oylamaya 557 milletvekili katıldı.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop 328, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç 134, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu 51, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili İmam Hüseyin Filiz 37 oy aldı. 7 oy geçersiz sayıldı.

Buna göre, Mustafa Şentop, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301'in üzerinde oy alarak, yeni TBMM Başkanı seçildi.

Popüler İçerikler

ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Canına Tak Etti: Gösterisinde Yaptığı Esprilerin Yayılmasına Sinirlenen Cem Yılmaz Tepki Gösterdi!
YORUMLAR
08.07.2020

seçildi demeyelim de atandı diyelim daha doğru olur

08.07.2020

MHP cidden neden var? Yani bak diğer ittifakta her parti adayını çıkarmış. Meclis Başkanlığında bile kendi adayınızı çıkarmayıp, AK Parti adayını destekleyecekseniz o zaman kapatın partiyi topluca geçin onların saflarına.

süpriz olmuş, yaşasın demokrasi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ