Mahkemelik Oldular: Justice Online Karakterine Milyonlar Harcadı, Arkadaşı 3 Bin Liraya Sattı

Çin'de bir adamın, Justice Online adlı oyunda bir milyon pound (7 milyon 380 bin lira) üzerinde para harcadığı karakteri, arkadaşı tarafından 500 pound (yaklaşık 3 bin 700 lira) karşılığında satıldı. Olayın, adamın arkadaşının 'aşırı oyun oynamaktan sersemleşmesi' neticesinde yaşandığı ifade edildi. 

Oyun karakterini yanlışlıkla satan arkadaşını mahkemeye verdi

Independent Türkçe'nin Çin teknoloji haber sitesi Abacus'a dayandırdığı haberine göre, Çinli bir adamın Justice Online'da geliştirmek için 1 milyon pounddan fazla para harcadığı bir karakter, arkadaşı tarafından yanlışlıkla 500 pound civarı bir rakama satıldı.

Lu Mou isimli Çinli oyuncunun, geliştirmek için milyonlar harcadığı karakterini oyun içi pazar alanı NetEase'te satan arkadaşı Li'yi mahkemeye verdi.

'Aşırı oyun oynamaktan dolayı sersemleşme' hatası

Arkadaşının Justice Online karakteriyle oynayan Li'nin, oyun sonrasında karakteri tekrar Lu'ya vermeye çalışırken 'aşırı oyun oynamaktan sersemleştiği için' hata yaptığı ifade edildi.

Mahkeme, karakterin geri iadesi ya da zararın karşılanmasına karar verdi

Siçuan Vilayeti Hongya İlçe Mahkemesi hakimi, mahkeme sonucunda karakterin asıl sahibine iade edilmesini ya da zararın karşılanması adına, karakteri alan kişinin eski sahibine 90 bin yuan, yani yaklaşık 73 bin lira ödemesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca, insanları bilgisayar oyunları başında çok fazla vakit geçirmenin tehlikeleri konusunda da uyardı.

Çin'de hükümet, oyun bağımlılığına karşı bir dizi yasak getirmişti

Olay, Çin'in bilgisayar oyunu bağımlılığıyla mücadele amacıyla bilgisayar oyuncularına yönelik zaman kısıtlaması önemlerini duyurmasının ardından yaşandı.

Ülkede 18 yaşın altındaki çocukların hafta içi günde 90 dakikadan, hafta sonu ve tatillerde ise günde 3 saatten fazla bilgisayar oyunu oynaması yasaklanmıştı.

Çin'deki yeni yasa ayrıca 16 yaş altındaki çocukların, oyun içi eşyalar için ayda 200 yuan'dan (yaklaşık 163 lira) fazla harcama yapmasına engel oluyor.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
26.11.2019

1 milyon dolar harcanacak oyun olması da aşırı saçmaymış o bütçe ile kendi oyununu yapıp kral olursun

26.11.2019

Oyuna 1 milyon pound yatıracak kadar ne yaşamış bu gerizekalı?O paraya neler neler yapılırdı...

27.11.2019

evet 200 harcamak gerizekalılık

Pasif Kullanıcı
26.11.2019

Arkadaşlar gülmeyin çünkü durumun ciddiyeti hakkında bilir kişi olarak açıklama yapmak istiyorum: İngiltere'de iş çıkışı puba gitme kültürü neyse Çin'de de bu durum var özellikle metropollerde şirket çalışanından öğrencisine herkes sanal ortamındaki karakterlere bağımlılar aşırı özen gösterip aşırı hassaslar bu konuda. Hükümet hatta bu karakterlere göre kişiler hakkında bilgilendiği oluyor. Eğer Çin'de bir arkadaşınıza hediye almak istiyorsanız ona oyunundaki bir karaktere eşya veya güç sağlayan taş almak arkadaşınızı oldukça mutlu eder

26.11.2019

herkes yapınca normal olmuyo bro, çok saçma bir olay bence hala

TÜM YORUMLARI OKU (20)