Mahkeme Haklı Buldu: Aeroflot Hosteslerinin 'Büyük Beden' Zaferi

Rusya Havayolu şirketi Aeroflot'un iki hostesi, 'büyük beden' oldukları gerekçesiyle, firmanın kendilerini kazançlı rotalardan alıkoyduklarını öne sürerek açtıkları davayı kazandı. Başkent Moskova'daki mahkeme, Aeroflot'un çalışanlarını kaç beden olmaları hakkında zorlayamayacağına hükmetti.

BBC Tükçe'de yer alan habere göre, iki hostes, uluslararası havayolunun kazançlı rotalarından 'büyük beden' oldukları iddiasıyla alıkonulduklarını belirterek bir dava açmıştı.

Aeroflot hosteslerine 42 bedenden daha büyük olmamaları gerektiğini belirtiyor.

Mahkeme kararı gereğince tazminat alan hosteslerin zaferine rağmen mahkeme havayolunun bu tavrının 'ayrımcılık' olmadığına hükmetti.

Şirketin avukatı: "Her fazla kilo fazla yakıt"

Şirketin avukatı, mahkemede hosteslerin yolcuları şirkete çekmek için önemli etmenlerden biri olduğunu öne sürdü.

Şirket aynı zamanda büyük beden kabin görevlilerinin uçakta hareket kabiliyetinin azaldığını ve her fazla kilo için daha çok yakıt harcamaları gerektiğini iddia etti.

Şirketten 'mahkemenin kararını değerlendireceğiz' açıklaması

Mahkeme kararının ardından şirket, hükmü iyice değerlendirdikten sonra politikaları hakkında değişiklik yapıp yapmamak konusunda karar vereceklerini belirtti.

Gazetecilere konuşan davacı hosteslerden Irina Ierusalimskaya ise 'giysi bedeninin yaptığı iş ile bir ilgisi olmadığını, çünkü ilk sırada profesyonelliğin geldiğini' söyledi.

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
İşitme Testine Kürtçe Engeli: Türkçe Bilmeyen Kadına SRT Testi Yapılmadı
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
07.09.2017

Kusura bakmayın ama bu ayrımcılık değil.Her yerin bir ölçüsü var.O mantıkla her kadın Victori Secret e gitsin.Ya da her erkek model olsun.

08.09.2017

Olsun kardeşim olmasın mı o da insan değil mi ? Sende insan değil misin ? En azından kilolu olduklarını insanların bu şekilde yüzüne vurmak hoş değil.

07.09.2017

Eski işyerimde 130 kiloluk bir dombili vardı. 2 yıl iş aramış en sonunda bulabilmiş. Artık 2 yıl işsiz geçen zamanın etkisi mi bilinmez ama arı gibi çalışırdı. Yılmak usanmak bilmezdi. Müdür çok sevdiydi bunu. Velhasıl-kelam; şişmanlar çalışmasın mı a...a koduklarım?

08.09.2017

Hareket edemeyecek kadar kilolu değilse sorun yok, çünkü malum uçak daracık bir yer. Benim gittiğim bir otobüs yolculuğunda aşırı kilolu bir host vardı, hem nefes nefese kalıyor hem de koltukların arasında rahat hareket edemiyordu. Sanırım bundan dolayı 12 saatlik yolculukta sadece 1 kere ikram yaptılar, normalde 2 ikram olacak demişlerdi. Bir sıkıntı söylemek isteyen adam bulamadı, gidip şoföre söylemek zorunda kaldı falan. Berbat bir yolculuktu. ama kilo fazlası olup pire gibi hareketli insanlar da var. İşi aksatmayacaksa kimsenin bir şey deme hakkı yok. Havayolunun argümanı da o kadar saçma ki, sanki hostesler için uçağa biniyoruz. Valla ben gideceğim istikamette duruma göre en rahat veya en hesaplı olanını arıyorum, hostesler güzel mi, hostlar yakışıklı mı diye hiç bakmadım. Ayrıca daha çok yakıt gerekiyor diye de saçmalamışlar. O gün binen bütün yolcular iri olsa da daha çok yakıt gidecek, indirecek misin? Veya minyon yolculardan daha az ücret isteyin o zaman :D

TÜM YORUMLARI OKU (11)