Kuzey Kore'ye Ayak Basan İlk ABD Lideri Oldu: Trump, Kim Jong-un ile 'El Sıkışmak' İçin Silahsızlandırılmış Bölgede

ABD Başkanı Donald Trump Kuzey Kore ile Güney Kore sınırında yer alan silahsızlandırılmış bölgede Kim Jong-un ile görüştü. Trump böylece sınırın diğer tarafına geçerek Kuzey Kore'ye ayak basan ilk ABD başkanı oldu. 

Trump 'Dünya için harika bir gün, burada olmaktan onur duyuyorum. Bir sürü harika şey oluyor' dedi.

Tarihi anların ardından Trump'la kameralar karşısına geçen Kim, 'Görüşme teklifine çok şaşırdım, önceden ayarlanmış bir şey değildi' ifadesini kullandı.

Trump geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda 'Kim'e merhaba demek istiyorum' ifadesini kullanmıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Öte yandan CNN muhabiri korumaların yan yana olmasını da 'gerçeküstü an' olarak niteledi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Önceki Trump-Kim zirvelerinden sonuç çıkmamıştı.

ABD Başkanı Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ilk kez 12 Haziran 2018'de Singapur'da yapılan tarihi zirvede bir araya gelmiş, burada Kore Yarımadası'nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barış konusunda mutabakata varılmıştı.

İki lider 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de bir kez daha bir araya gelmiş ancak zirve beklenenden hızlı şekilde ve anlaşmasız olarak sona ermişti. Trump, Kim ile görüşmesine ilişkin, 'Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. Biz ise bunu yapmaya niyetli değildik. Bu nedenle anlaşamadık.' değerlendirmesinde bulunmuştu.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR

İki deli biraraya gelmemeliydik.

30.06.2019

kuzey kore acisindan bulundugu cografyada bu kadar fakir ve geri kalmak gercekden buyuk basari. cevresindeki ulkeler cin, guney kore, japonya, taiwan; dunya uretiminin nerdiyse tamamini gerceklestiren ulkeler. dunyadaki en buyuk ticaretin ve uretimin gerceklestigi cografya. sadece sinirlarini acsalar bir kac senede gdp leri en az 10 katina cikar. su anki gdp leri 25-30milyar dolar gibi cok komik bir rakam oldugundan 10 kat abarti bir ifade degil. o bolgede sadece al sat ticaret yapsalar, dogal kaynaklarini degerlendirseler ordaki ticaret hacminde 10kati zorlanmadan gecerler. triyonlarca dolarlik is yapilan bir bolgeden bahsediyoruz. ama sinirlari actiginda halk dis dunyayi gordugunde, fakirliklerinin farkina vardiginda kim hanedani iktidarda 1sene bile kalamaz. ufak bir azinligin gucunu korumasi icin butun ulke sefalet cekiyor. gercekden cok aci ve ders cikarilmasi gereken bir durum. asla bir ideolojiye takilip kalma, asla gucun tek kisinin elinde oyuncak olmasina izin verme

30.06.2019

South Park

TÜM YORUMLARI OKU (8)