Kürtajın Tamamen Yasaklandığı Polonya'da Kadınlar Sokaklarda

Polonya’da parlamentonun kürtajın tamamen yasaklanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesinin ardından kadınlar sokağa indi. 

Siyah giyinerek parlamento önünde toplanan binlerce kadın, sendikaların da desteğiyle 3 Ekim’de genel greve gidileceğini duyurdu.

Bir diğer tarafta Polonya Katolik Kilisesi destekli “Kürtajı durdur” isimli grup ise kürtajın tamamen yasaklanması ve kürtaj yaptıranların hapis cezası alması için 450 bin imza topladı.

Protesto gösterisinde konuşan Demokratik Sol Birliği Partisi’nden Dariusz Jonski de toplanılan imzalara değinerek, kadınların kürtaj yaptırması halinde 4 yıl hapse mahkum edilmesi de dahil yasanın iptali için protestolara devam edeceklerini söyledi.

Polonya parlamentosu geçen hafta ülkede kürtajın tamamen yasaklanması öngören yasa tasarısını 173’e karşı 230 milletvekillinin oyuyla kabul etmişti.

Yasaya göre ülkede, hastalık ve tecavüz gibi durumlarda bile kürtaja izin verilmeyecek.

Polonya’da her yıl ortalama 150 bin civarında kadının kürtaj için başka ülkelere gittiği biliniyor.

Euronews

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
02.10.2016

Malların çoğu toplanmış, "doğru takacaksın prezervatifi!!!, adam gibi korunacaksınız!!!" demiş. İyi de bunlar %100 korumuyor ki. Ben prezervatif + doğum kontrol hapına rağmen dünyaya gelmiş bir bireyim. Neyin kafası bu? Ayrıca kadınların kararı bu! Sizin ne haddinize cevap vermek? Kürtaj cinayet falan değildir. Daha bir bebeğin, anne karnındaki gelişimini bilmiyorsunuz, konuşuyorsunuz! Ona bakarsan mastürbasyonda katliamdır. 1 Milyon spermi lavaboya akıtırken ses yok ama? Polonya'nın da amk!

Haha kardeşim sen de iyi zorlamışsın ama hayata gelmek için tebrik ederim

Yobaz müslümanlar=katolik hristiyanlar

02.10.2016

senin gibiler=çerçöp

02.10.2016

Saçmalık. Bir kadın çocuk istemiyorsa doğurmak zorunda değil. İster katil olarak görün ister günah deyin bu kişinin kendisini ilgilendirir. Başkalarının hayatlarına,kararlarına burnunuzu sokmaktan başka bir işe yaramayı deneseniz keşke. Devlet kanunlar insanlar hepinizin derdi kadınların vajinası oldu. Bi bitin ya.

02.10.2016

kürtaj cinayet değildir. kürtaj bebek oluşmadan önce yapılır. (anlayacağın dille nefs vücuda üflenmeden önce) yani senin anlayacağın anne karnından çıkarılan şey bebek değil döllenmiş yumurta.

TÜM YORUMLARI OKU (114)