Köpeğiniz Kaybolursa "Eyvah!" Deyip Umutsuzluğa Kapılmamak İçin Yapmanız Gereken Şeyler

Başına böyle bir olay gelen varsa bilir; insanlar köpekleri kaybolduğunda, genelde büyük bir umutsuzluğa kapılırlar. Ne yapacaklarını bilmez bir halde olurlar ve tek yapabildikleri şey sağa sola kayıp ilanı yapıştırmak olur. Bu da bir yöntemdir tabii, ancak çoğu zaman işe yaramaz.

Eğer ki başınıza böyle bir olay gelirse, umutsuzluğa kapılmamanız için sizlere yapmanız gereken şeyleri derledik. 

Kayıp ilanı asmaktan başka daha yapılacak birçok şey var. Buyurun beraber bir göz atalım neler yapabileceğinize.

👇

Öncelikle şunu dememiz gerekiyor ki, köpeğinizi bulmak beklediğinizden daha uzun sürebilir. O yüzden ilk olarak sabırlı olmak gerekiyor.

Daha sonra evdeki kişilerin kıyafetlerinden birkaçını, köpeğinizi en son gördüğünüz yere bırakın. Bildiğiniz gibi, köpeklerin koklama yetileri çok kuvvetlidir ve tanıdığı kokuları alabilirse, tekrar ortaya çıkma ihtimali çok yüksek.

Köpeğinizin sevdiği eşyalar ve oyuncaklar varsa, onları da kıyafetler ile birlikte köpeğinizi en son gördüğünüz yere bırakın.

Bunların haricinde, herhangi bir kabın içine bir miktar su koyup, kendisini en son gördüğünüz yere diğer eşyalar ile birlikte bırakabilirsiniz.

Örneğin; köpeğiniz acıksa bir yerlerden yemek bulabilir; fakat su bulması o kadar kolay olmayacaktır. O yüzden bu yöntem, her zaman işe yarayan bir yöntem olmuştur.

''Su ile birlikte bir kap da yemek koyalım, belki çıkar ortaya.'' diye bir düşünceden uzak durun çünkü koyduğunuz yemek diğer hayvanlar tarafından çabukça fark edilecektir ve köpeğinizin geleceği varsa da gelmez diğer hayvanları gördükten sonra.

Son olarak diyeceğimiz şey; en başta söylediğimiz şeyin aynısı olacak:

Bu tip bir olayda yapılacak en önemli şey; sabırlı olmak ve gerekli şeyleri yapıp, beklemek.

Bir bakmışsınız ki köpeğiniz hemen yanı başınızda...

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Cem Garipoğlu'nun Otopsi Fotoğrafları Ortaya Çıktı: Sağ ve Sol El Parmaklarındaki Morarmalar Dikkat Çekti
Kulis Bilgisi Sızdı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu Kez de Milletvekillerini Fırçaladı
YORUMLAR

Hektor kaybolsa ben ölürüm lan!

13.04.2017

Arkadaş köpeğin kaçması tamamen sahibinin sorumsuzluğudur her yerde tasmayı açmayacaksın ''aaaa köpeği tasma almadan takip ediyor ne güzel'' demiyorlar ve eğer bahçede yaşıyorsa çitlerini sağlam tutacaksın bunları yapmaz isen küçük bir ihtimalde olsa kaçma durumu var köpek bu kedi görür kovalar sonra çalınır vs.. Benim köpek çok iyi olmasına rağmen tasmayı çıkartığım alanlar çok sınırlıdır trafiği ve çevresi kapalı alanlarda çıkarırım ve bahsettiğim köpek max 3 adım uzaklaşır benden. Bir ne olur olmaz köpeğin tasmasına iletişim numarası olan künye takın.

14.04.2017

Dediklerinin hepsini bizde yapıyorduk. Tasmasında telefon numarası yazıyordu, ensesinde çip vardı, evde beslediğimiz halde bahçemizin çitleri çok sağlamdı. Hava çok güzel diye bahçeye çıkmıştık sadece 2 dakika eve güneş gözlüğü almak için girdim o sırada kargo gelmiş adam kapıyı açık bırakınca sokağa çıkmış son kamera kaydı da sokaktan çıkarken var 1,5 yıl oldu hala bulamadık :(

13.04.2017

hic gelmeyebilir de... :( kopek calma olaylari cok yasaniyor, ozellikle sibirya kurdu, alman kurdu vb cins kopeginiz varsa dikkatli olun

TÜM YORUMLARI OKU (12)