Kobani Olayları Soruşturması: 7 HDP Milletvekili Hakkında Fezleke Düzenlenecek

Kobani eylemleri ile ilgili olarak bugün HDP’ye yönelik gerçekleştirilen gözaltıların ardından soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yeni bir açıklama geldi. Açıklamada, Kobani eylemleri sebebiyle haklarında soruşturma başlatılan 7 milletvekili hakkında fezleke düzenleneceği belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

'Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan (7) kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle Fezleke düzenlenecektir.'

Düzenlenen operasyon kapsamında şu ana kadar 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen de bulunuyor. 🎥

Soruşturma kapsamında toplam 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor. Detaylar için 👇

Kobani Olayları Operasyonu: 7 İlde, 82 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı

Popüler İçerikler

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Bir İçerik Üreticisi Erkekleri Çekici Yapan Özellikleri Sıraladı: “Tek Elle Direksiyon Çevirebilmesi”
YORUMLAR
25.09.2020

Valla muhalifim ama hdp güzellemesi,olumlaması yapamıyacağım kusura kalmayın,bunlar meclis koridorunda pkk sloganı atan şahıslar...dersenizki gündem değiştirmek için yapıyorlar veya başka sebepler var orası konuşulur ama günümzde zararlı cemiyetler olsaydı hdp bunların başında gelirdi.

25.09.2020

Hdp terorle organik bagi olan ,sozlu ve fiili terore destek veren ,bunyesinde bolca sapik,katil, teror destekcisi barindiran , dagda Mehmetcigimize kursun sikan teroristin cenazesine katilan , " Baskan Aponun heykelini dikecegiz " diyen ,hendek kazan ,teror eylemlerine destek vermeyeni fisleyip baski yapan,oy vermeyen vatandasi ölümle tehdit eden,Kandile selam cakip talimat alan ve ulkeyi dogu bati olmak uzere bolmeye calisan yozlasmis ,ilkesiz, dis gudumlu ,hain,şer amacli,rezil ,kapatilmasi gereken bir partidir. Kurt kardeslerimizi Hdp ile anmak Kurt kardeslerimize yapilacak en buyuk saygisizliktir. Pkk terorune kim destek veriyorsa hepsi tutuklanip iceri atilsin,gun yuzu gosterilmesin.

25.09.2020

paragrafın başındaki hdpyi çıkar akp ekle , birebir aynı

25.09.2020

Selocanın yavşaklarıda selocanın yanına gidiyor he

25.09.2020

Darısı diğer selocanın yavşaklarının başına

TÜM YORUMLARI OKU (23)