Kıymetini Eller Biliyor: Türkiye'nin Dünyada En Çok Tanınan Müzisyeni Selda Bağcan

Ne Tarkan ne de başkası ✌️

Duymayan kalmadıysa tekrar bi hatırlatma yapalım: Selda Bağcan, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Primavera Sound 2016 festivalinde sahne aldı.

Konserden ufak bir bölüm:

Bunu duyunca insanlar pek sevindi, ama çokça şaşırdı. Çünkü Selda Bağcan nere bu festivaller nere diye düşünüyorlardı. Ama bilmedikleri şu ki Selda Bağcan zaten yıllardır Avrupa'da yapılan müzik festivallerinin adeta aranan yüzü. Şaşıranlara tekrar hatırlatmalı; kendisi onlarca irili ufaklı festivalin yanında 1987'de dünyanın en büyük açık hava festivali olan Glastonbury'de de sahne almış birisi.

Biz onu çok dinlemiyoruz belki ama Avrupa'da Selda Bağcan için bildiğin sıra oluyorlar.

Elin Avrupalısı Seldan Bağcan'ı bizden daha çok dinlemesinin yanında onu bizden daha çok tanıyor. Bizim belki de hiç duymadığımız psychedelic şarkılarıyla eğleniyorlar, onlar sayesinde öğreniyoruz Selda Bağcan'ı.

Brüksel'de gece kulüplerinde gençler onunla kopuyor...

İnsan izledikçe vay be diyor 😇

Danimarka'da gençler onun şarkılarıyla coşuyor.

Şarkıları her dilde cover'lanıyor,

Ve dünyadaki birçok müzisyen onun müziklerini yeniden yorumluyor.

Sevenleri de gün geçtikçe artıyor 😌

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Selda Bağcan son yıllarda İsrailli Boom Pam grubuyla birlikte festivallere çıkmakta. Mesela bu performans 2014 yılından:

67 yaşında olmasına rağmen festival festival gezmeye devam ediyor.

Yani Barcelona bu yaz için sadece başlangıçtı, Selda Bağcan festivallerde müziğini ulaştırmaya devam edecek ✌️ Mesela 31 Temmuz'da yine dünyanın en büyük festivallerinden biri olan WOMAD'da sahne alacak. Bunun yanı sıra Polonya ve Almanya'da da festivallere katılacak.

Elin müzikseveri hak ettiği değeri ona gösteriyor. Sen oralarda söyleyedur, biz burada seni keyifle takip etmeye devam edelim ❤️

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
YORUMLAR
05.06.2016

Selda BAĞCAN: 24 Nisan 1984'te tutuklanarak, hapse atıldı. Züfü LİVANELİ: 12 Mart döneminde, fikirlerinden dolayı 1 yıl cezaevinde yattı. Neşet ERTAŞ: Uzun yıllar sürgünde yaşadı. Bu liste uzar gider .... Biri kıymet bilmek mi? dedi

06.06.2016

şimdi ayaklarımı uzatıp hayatında hiç selda bağcan dinlememiş salak türk gençliğinin birden bu kadının aşığı olmasını izleyebilirim. ulan bu kadın sanki dün gökten indi. batı sevdi ya artık siz de sevebilirsiniz etiketçi hıyarlar.

05.06.2016

Abicim suç bizde değil.Burda konser verse eğlenemeyiz,şarkıları anlam yüklü oturup ağlarız.Çünkü ne dediğini anlıyoruz.Ama bir İspanyol Selda'nın ağzından çıkan kelimelerin ne anlama geldiğini bilmiyor ve dolayısıyla eğleniyor."Bilmemek mutluluktur"

06.06.2016

Sen otur 50 cent dinleyip çoş mk hıyarı.O da çok anlam yüklü ya. Sen de anlamıyorsun zaten.Onu.

TÜM YORUMLARI OKU (78)