Kaz Dağları'ndaki Yangında Sabotaj Şüphesi

Ülkemizin akciğerleri olarak nitelendirilen, bin bir çeşit bitki ve ağacı barındıran Kaz Dağları'nda önceki gün çıkan yangına ilişkin 'sabotaj' iddiaları dile getiriliyor. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kaz Dağları'nda yoğun müdahale sonrasında kontrol altına alınan ve yaklaşık 40 hektar ormanlık alanın kül olduğu yangınla ilgili bu ihtimale dikkat çekti ve yangınların sürekli madenin çevresinde çıktığını vurguladı. Söndürme çalışmalarına destek veren köylülerden Mustafa Coşkun ise yangının 4 ayrı noktada başladığını ve bunun bir rastlantı olamayacağını söylüyor...

Dün Balıkesir'in Edremit ilçesi Kaz Dağları Talimalanı mevkiinde çıkan orman yangınında fıstık çamı ve kızılçam ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 40 hektarlık alan zarar gördü.

Kaz Dağları'nda 40 Hektarlık Ormanlık Alan Kül Oldu...

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre yangının bölgede bakır ve molibden üreten bir maden ocağının çevresinde çıktığına dikkat çeken Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, hep aynı bölgede art arda orman yangını çıktığını ifade ederek, şu ifadeleri kullandı:

'Ne tesadüftür ki yangınlar sürekli madenin çevresinde çıkmaya devam ediyor'

CHP'li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka

'Kaz Dağları bir kuru dalı bile heba edilemeyecek kadar değerlidir. Gelecek kuşaklara aktarılması gereken bölgemizin ve ülkemizin doğal güzeliklerindendir.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Hanlar-Talimalanı bölgesinde yer alan madenin çevresinde 3 ayrı noktada başlayan yangın, itfaiye ekiplerinin havadan ve karadan yoğun çalışmaları sonucu kontrol altına alındı. Ne tesadüftür ki bu bölgede yangınlar sürekli olarak madenin çevresinde çıkmaya devam ediyor.'

Kaz Dağları'ndaki Tarım Arazileri Madencilik Tehdidi Altında

'Birini söndürmek için uğraşırken ardı ardına farklı 3 yerden daha yangın başladı'

Yangın söndürme çalışmalarına da destek veren köylülerden Mustafa Çoşkun da yangının 4 ayrı noktada başladığını belirterek, 'Birini söndürmek için uğraşırken ardı ardına farklı 3 yerden daha yangın başladı. Bu bölgede çıkan yangınların maden ocağının çevresinde çıkması oldukça düşündürücü. Rastlantı olmadığını, sabotaj olduğunu sanıyoruz. Yetkililer konuyu dikkatle incelemeli' diye konuştu.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi