'Kavgam' Almanya’da Çok Satanlar Listesinde

Adolf Hitler’in otobiyografisini ve fikirlerini kaleme aldığı “Kavgam” kitabı Almanya'da, piyasaya çıktığı Ocak ayından bu yana 24 bin sattı.

Münih merkezli Çağdaş Tarih Enstitüsü (IfZ) tarafından, tarihçilerin bilimsel açıklamaları ve eleştirileri dahil edilerek hazırlanan Adolf Hitler'in otobiyografisini ve fikirlerini kaleme aldığı 'Kavgam' kitabının Almanya'da çok satanlar listesinde yer aldığı bildirildi.

IfZ'den yapılan açıklamada, kitabın piyasaya çıktığı Ocak ayından bu yana yaklaşık 24 bin adet satıldığı belirtildi.

3.baskısı piyasaya çıkacak

Kitabın ilk etapta tarih ve siyaset ile ilgilenenler tarafından satın alındığı ifade edilen açıklamada, kitaba olan talebin sürdüğü ve şimdi 3. baskısının piyasaya sürüleceği kaydedildi.

Neonazilerin ilgi gösterdiğine yönelik ipucu yok

Açıklamada, kitaba Neonazilerin ilgi gösterdiği yönünde ise herhangi bir ipucunun bulunmadığı bildirildi.

Hitler’in 1924-1926 yılları arasında kaleme aldığı 'Kavgam' ilk baskısı Temmuz 1925'te yapılmış, kitap 1944 yılına kadar 12 milyondan fazla basılmıştı. İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından kitabın telif haklarına sahip olan Bavyera eyaleti, Nazi propagandası ve Yahudi karşıtlığı içermesi nedeniyle kitabın yeniden basılmasını engellemişti. Eyaletin kitap üzerindeki telif hakkının süresi 31 Aralık 2015’te doldu. 

AA

Popüler İçerikler

Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!
Yasa Dışı Bahis Reklamı Soruşturması Noktalandı: Galatasaray'a Takipsizlik
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
YORUMLAR
27.02.2016

okunması gereken önemli bir eser. bok atmadan önce incelemek gerek.

28.02.2016

Liseden bir arkadaş kitabı okuduktan sonra Hitler hayranı oldu

28.02.2016

Zamanında okumuştum.Bunu okuyup hayran olan kişi alman değilse çok büyük beyinsel problemleri vardır demektir.Irkçılığın dibine vurmuş.Savaştan galip çıksaydı tarihten sileceği yerlerden birisi burası olurdu.Okuyan anlar.Hastalıklı bir düşünce tarzı.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ