Karadeniz'in Hırçın Kızlarının İnsanın Aklını Başından Alan 13 Özelliği

İçtenliği, dobralığı ve çalışkanlığıyla ülkemizin en güzel insanlarına ev sahipliği yapan Karadeniz'in kızları bir başka...

1. Anzer balı kadar tatlı dilli olsa da dobradır, sözünü sakınmaz. Haksızlıklar karşısında her daim dimdik durduğu gibi, yanındakileri savunmayı, onlarla birlik olmayı ihmal etmez.

2. Çalışkandır; anneleri yaz kış tarla, bağ ve bahçe işlerini sürdürürken onlar da çay ve fındık toplar, ot keser, hayvanları otlatır…

3. Karadeniz fıkralarının en hasını bilir; espriden anladığı kadar da komiktir. Etrafına yaydığı pozitif enerjiyle her daim ortamın aranan insanıdır.

4. Karadeniz’de çocukların kız-erkek farkı gözetmeden yetiştirilmesinden ötürü serttir, delikanlıdır, adeta vurdu mu oturtur.

5. Hırçın dalgaların esir aldığı Karadeniz gibidir; yeri geldiğinde dalgalı, yeri geldiğinde sakin olur. Bu nedenledir ki çabuk parlar, çabuk söner.

6. Tuttuğunu koparır; hiçbir işi yarım bırakmayı sevmez. Başladığı işi tamamlamak, onun için onur ve gurur meselesidir.

7. Ayder Yaylası’nın havasından mıdır bilinmez, sert bir kabuğu vardır; sevgisini az gösterir ama sevdiği zaman da tam sever, sevdiğini hayatının merkezine yerleştirir.

8. İçten ve samimidir; duygularını hiçbir zaman gizlemediği için insana her daim güven verir.

9. Karadeniz’in azgın sularının etkisinden midir bilinmez, çabuk sinirlenir ama asla kin tutmaz. Öfkesini kısa zamanda yatıştırdığı gibi, haksızsa özür dilemesini de bilir.

10. Anaçlık adeta damarlarına işlemiştir; elinden gelen her işin altından başarıyla kalktığı için etrafındaki herkesin annesi gibidir.

11. Parmakları ince ve narin olsa da en lezzetli yemekleri yapar; Karadeniz’in hamsisinden laz böreğine kadar her çeşit yemeği en lezzetli haliyle sevdiklerine sunar.

12. Zonguldak’ın kömürü kadar gözleri karadır; hiçbir şeyden korkmaz. Cesur, atak ve korkusuz olduğundan her işe tereddüt etmeden girişir ve şüphesiz ki hepsini başarır.

13. Güzelliğini Karadeniz’in doğasından, doğal güzelliklerinden aldığı için yanakları her daim al aldır; adeta sağlık fışkırır.

BONUS: Karadeniz’in eşsiz müziğinin en hasını dinler; şair ceketli çocuk Kazım Koyuncu’nun şarkılarını ezbere bilir.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
12.01.2018

valla onu bunu bilmem ama kadinlari erkeklerden daha çok çalişkan oralarda

14.08.2019

Karadeniz denildi mi kemençe olacak, horon olacak, hamsi olacak, kuymak olacak, karalahana olacak, Karadeniz şivesi olacak, Karadeniz'in doğası olacak, bunlar Doğu Karadeniz'de var. Trabzon, Rize, Artvin, Ordu, Giresun bunlar Karadeniz'dir, Zonguldak ve Samsun'da horon, kemençe vs yok. Kıyısı Karadeniz'de olanlara Karadenizli diyeceksek İstanbul'un kuzey tarafı da Karadeniz İstanbullular da mı Karadeniz'li? Karadeniz dedik mi Doğu Karadeniz kültürü gelir akla, Trabzon, Rize Artvın, Ordu, Giresun!

12.01.2018

editör baya kendni övmüş herhalde erkek yapsa içeriği anlicam 😂😂 karadenizli yaşı büyük teyzelerimiz falan öle olablrde şu anlatıldıgı gibi genç görmedim hiç. onedio editörler kendini övsün die içerik yayınlatıo resmen 😂

12.01.2018

genç nasıl görmedin??? çay toplarlar falan yazıoduda ben mi görmedim.o fotoğraflarda gördüklerinde karadenizli diye koymuş zaten edi.karadenizdede gençler yaşıyo yani..50 yaş ve üstü kadınlar yok sadece bölgede demişsin ya genç görmedim diye:D

TÜM YORUMLARI OKU (11)