Kabine Bugün Toplanıyor: Erdoğan'ın Bahsettiği Tedbirler Masada

Erdoğan'ın cuma günü 'Tekrar işi sıkmak durumundayız' diyerek sinyalini verdiği kısıtlamalar bu akşam üstü kabine toplantısında gündeme gelecek. AVM, pazar yeri gibi toplu alanlarda yeni önlemler masaya yatırılacak.

Erdoğan, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne başkanlık edecek. Toplantının en önemli başlığı son dönemde vaka ve ölüm oranında artış yaşanan koronavirüsle mücadele ve yeni tedbirler olacak.

Bakan Koca'dan brifing

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs süreci, vaka sayılarındaki artışın nedenleri, tedavi süreçleri ve aşı çalışmalarıyla ilgili brifing verecek.

Karantinayı ihlal edenler hakkında sıkı tedbirler gündemde

Toplantıda maske-mesafe kuralına uymayanların yanı sıra karantinayı ihlal edenlerle ilgili daha sıkı tedbirlerin uygulanması için kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

İl ve ilçe bazlı kısıtlamalar gündemde

Bilim Kurulu’nun tavsiyelerinin ele alınacağı toplantıda vaka sayılarında artış olan ve önlemlere uymayan il ve ilçelere yönelik yeni kısıtlamalar gündeme gelebilecek.

AVM, pazar yeri gibi yerler için yeni düzenleme

AVM, pazar yeri, park gibi kapalı ve kalabalık yerlerde önlemlerin sıkılaştırılması ya da kısıtlamalar getirilmesi de masadaki en önemli başlıklar arasında.

Bileklik uygulaması

Öte yandan tedavisi evlerde yapılacak koronavirüs hastalarına kırmızı, temaslılarına ise mavi renkli tek kullanımlık bileklik takılması uygulamasının yaygınlaşması gündemde. Bu bilekliklerin çıkarılmasının cezai yaptırımı olacak.

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
YORUMLAR
21.09.2020

alınan tedbir akşam 8 den sonra avmlerde klasik müzik çalmak yasak

her şeyi serbest bırak ondan sonra vatandaşımız uymadı daha maske dağıtmayı beceremediniz. Hala tedbirlerden bahsediyorlar.

21.09.2020

Euro'nun 9 olduğu bir ekonomik ortamda hiçbir yeri kapatamayacaklarına, ulaşımı kısıtlayamayacaklarına göre, AVM, pazar yeri vs. yerlere TC numarasının son rakamı çift olanlar belirli günlerde, tek olanlar belirli günlerde gidebilir mesela :D Keza toplu taşıma kartlarında da benzer uygulamaya gidilirse yogunluk yarı yarıya azaltılır

21.09.2020

TC kimlik numaralarının hepsi çift ;)

TÜM YORUMLARI OKU (15)