İtiraz Reddedildi: Prof. Nurdoğan Rigel'in 'Düşük Not' Cezası Kesinleşti

Öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla 5 ay hapis cezası verilen ve hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geri bırakılan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in avukatlarının karara yaptığı itiraz reddedildi. Böylece Rigel'in aldığı ceza kesinleşmiş oldu.

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in avukatları mahkemenin kararına, 2 ve 16 Temmuz'da itirazlarda bulundu.

Kararı değerlendiren üst mahkeme İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise 'Görevi kötüye kullanma' suçundan verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmetti. Mahkeme bu nedenle yapılan itirazlarının ayrı ayrı reddine karar verdi. Kararın sanık avukatlarına tebliğ edildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Düşük Notun Cezası Ağır Oldu: Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e 'Görevi Kötüye Kullanmak' Suçundan Hapis Cezası

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdoğan Rigel hakkında, öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla dava açılmıştı. 

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, hiçbir öğrencisi ile sorun yaşamadığını savunarak suçlamaları kabul etmemişti.

2 Temmuz'da karara bağlanan davada mahkeme, Rigel'i 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme iyi hal indirimi ile cezayı 5 aya düşürerek 5 yıl süre hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetmişti. Söz konusu karar kamuoyunda da çok tartışılmıştı.

Verilen kararının haksız olduğunu belirten öğrencileri, Prof. Rigel'e destek eylemi düzenlemişti...

'Düşük Not Verdiği' Gerekçesiyle 5 Ay Hapis Cezası Alan Prof. Rigel'e Öğrencilerinden Destek: 'Bu Yanlıştan Dönün'

Popüler İçerikler

Tabii'nin Çok Konuşulan Dizisi Gassal Hakkında Tartışmalar Bitmiyor
Gassal Dizisindeki "Seküler" Karakter Fazla Karikatürize Edilmiş Bulundu
Geçmiş Yıllarda Türkiye'yi Öven Bir Turistin Son Ziyaretinden Aktardıkları İçinizi Sızlatacak
YORUMLAR
22.08.2019

Mahkeme kararıyla o üniversitenin öğretim üyeleri ile kurulan komisyon öğrencinin sınav kağıdını puanlamış ve hocanın belirgin derecede düşük puan verdiği kararına varılmıştı. Bu detayı göz ardı etmeyelim. Hocanın öğrencilerin iyi olması, iyi geçinmesi, sorun yaşaması vs değil. Somut bir cevap kağıdı ve %10-20 esneklik payı olsa da kaç puan aldığı net olan bir sınav kağıdı var. Belki de öğrencinin "başarılı olduğu halde" bu dersten kalması okulu bir yıl daha uzatacak, maddi sıkıntı yaşayıp okulu bitiremeyecek, ailesiyle arası bozulacak, iş bulmasını engelleyecek, bütün hayatını sekteye uğratacak. Hocaların hak yerken bir kez daha düşünmelerini sağlayacağını umarak güzel bir karar olmuş.

23.08.2019

süper açıklamışsın tebrikler.

22.08.2019

Şimdi bazı demogog hocalar çıkıp diyor ki "ya hoca öyle takdir etmiş olabilir". Behey efendi ne demek öyle takdir etmiş olabilir? Sen kimsin ki adeta tanrı kompleksiyle yazılı kağıdında sorular belli cevaplar belli olduğu halde böyle konuşabiliyorsun? Umarım bu uzun bir yolun başlangıcı olur. Çünkü eskiden beri biliyoruz ki üniversitelerde bu tarz işler dönmekte. Feto meto ayrı hikaye de bazı hocaların öğrencileri bile isteye yaz okuluna bırakıp ek gelir cukkaladığı da herkesin malumu. Dediğim gibi umarım bu işlere bundan sonra daha sıkı denetim gelir. Tamem öğretmenlik kutsal gerçek öğretmenlerimize sıfatı ne olursa olsun prof olur sınıf öğretmeni olur saygımız sonsuz da bu saygıyı da suistimal etmemeleri lazım. Yok böyle çıkar birileri "höyttttt" der.

22.08.2019

kimse yok şöyle iyi insan böyle iyi insan falan yazmasın.. öyle oluyosa başka suç işleyen insanlara da şöyle iyi böyle iyi diyenler vardır çevresinde.. konu iyi insan kötü insan tartışması degil, kimse kimsenin hakkını yiyemez kim olursa ne olursa olsun..

TÜM YORUMLARI OKU (24)