İnsanoğlunun İşkence Konusunda Sınırı Olmadığının Ürpertici Kanıtı: Canlı Bomba Hayvanlar

Savaşlarda hayvanlar da en az insanlar kadar zarar görüyor...

Bir kısmı savaşlarda bomba veya patlayıcı madde taşıtılarak kullanılırken, bir kısmı da çatışma sırasında kullanılan silahlar dolayısıyla etkileniyor. 

Tarihler boyunca süren bu durum hala devam ediyor...

Her iki Dünya Savaşı sırasında da köpekler tanksavar olarak Alman tanklarına karşı kullanılmış. Köpekler yavru haldeyken, sürekli tankların içinde ve etrafında beslenmiş.

Büyüdükten sonra yiyeceklerden tamamen mahrum bırakılmış ve üstlerine patlayıcı maddeler yüklenerek, bir savaş bölgesine götürülüp serbest bırakılmışlar. Düşman tanklarının yakınlarında yiyecek aramaya başladıklarında ise, bu patlayıcılar patlatılmış. Aynı taktik develer ve eşekler için de kullanılmış.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Birleşik Devletler Donanması, bombalar ve diğer askeri amaçlar için yarasa ve diğer hayvan türleriyle ilgili deneyler gerçekleştirmiş.

Yarasaların üzerine küçük yangın bombaları yüklenerek kullanılmış.

Sıçan bombaları ise İkinci Dünya Savaşı'nda İngiliz Özel Operasyon Yöneticisi tarafından Almanya'ya karşı kullanılmak üzere geliştirilmiş.

Sıçanların gövdeleri plastik patlayıcılar ile doldurulmuş, ve yakılarak imha edilecekleri düşünülen Alman kazan dairelerine dağıtılarak ve ardından patlama ile kazan patlamasına neden olabilecekleri planlanmış. Ancak Almanların ilk gemi sevkiyatını durdurması nedeniyle bu fareler kullanılamamış.

Şu anda ise, patlamalar için bomba yüklü eşekler kullanılıyor.

Eşeklere uzaktan aktive edilen bombalar yükleniyor ve zamanı geldiğinde bu bombalar patlatılıyor. Bu yöntem yakın zamanda Ortadoğu'daki çatışmalarda terör örgütleri tarafından kullanıldı.

19 Temmuz 2014'te Hamas militanları, Gazze'deki İsrail askerlerine bomba yüklü bir eşek saldırısı girişiminde bulundu.

Zhao Yu tarafından yönetilen Çin İmparatorluk Ordusunda maymunlar yangın aygıtları olarak kullanılıyordu.

Maymunlar samanla giydirilip, yağ içerisine batırılıyor ve ateşe veriliyor. Bu şekilde düşmanın kampına bırakılıyorlar, böylece çadırları ateşe verip, bütün kampı kaosa sürüklüyorlardı.

1267'de İngiltere'nin Essex şerifi, Londra'ya bomba taşıyan horozları bırakmak için plan yapmakla suçlanmış.

Güvercin Projesi ise İkinci Dünya Savaşı sırasında oluşturulmuş.

Bombaları yönlendirmek için güvercinler kullanılmış. Amerikalı Skinner'ın güvercin güdümlü bir füze geliştirme girişimi de olmuş.

Yunuslar ise casus olarak kullanılmış. Bunu bilen bazı düşman birlikleri gördükleri her yunusu öldürüyorlar.

Yunusları kameralarla donatarak, düşman bölgelere göndererek, gözlem yapabiliyorlardı. Yunuslar, aynı zamanda, burunlarında sıkıştırılmış CO2 bulunan iğnelerle, düşman dalgıçlarını öldürmek için kullanılmışlardır.

Aynı zamanda, hayvanlar silahlarını test etmek amacıyla hedef olarak kullanılabiliyor.

Bunun dışında savaş bölgelerinin ortasındaki çiftliklerdeki hayvanlar terk edildiğinde ölebilirler. Bir bombardıman sırasında, hayvanat bahçelerindeki sınırlanmış hayvanlar öldürülebilir, veya evcil hayvanlar terk edildiğinden veya sahipleri öldüklerinden de ölebilirler.

Bir kısmı da savaştan sonra kalan mayınlar ve diğer patlayıcılar nedeniyle ölüyorlar.

Bazen anında ölürler, ancak bazen ölümleri yavaş ve acı vericidir, örneğin ağır yaralandığında, aşırı kanamadan dolayı ölüme terkedilirler. Savaşlardan veya saldırılardan sağ kurtulan hayvanların bir kısmı da savaş silahlarından kaynaklanan hasar görmüş olabilirler.

Savaşlar ne yazık ki tüm dünyada çok sayıda hayata ölüm ve acı yaşatıyor...

Popüler İçerikler

Yaş Farkından Dolayı Artık Kocasını Beğenmediğini İtiraf Eden Kadından Dumur Eden Açıklamalar
"Geri Zekâlılar..." Müge Anlı'dan Canlı Yayında Sert Çıkış!
Doğu Ekspresi Seyahatinin O Kadar da Romantik Olmadığını Söyleyen Adam Bilinmeyenleri Anlattı
YORUMLAR

Kendi türüm adına utanmaktan yoruldum artık...

24.04.2017

ölmesi acı çekmesi sürünmesi gereken sensin İNSANOĞLU.. bu dünyaya en fazla zararı veren sensin.. en fazla acı çektiren sensin.. doyumsuzsun.. nankörsün..

24.04.2017

İnsan tür olarak ne memeli nede omurgalı. Biz parazitiz. Diğer hayvanlar gibi doğaya uyum sağlayarak yaşamak yerine sömürebileceğimiz her şeyi, doğal kaynakları, hayvanları, birbirimizi, ormanlarımızı, sömürüyoruz. Bitirdiğimizde ise kanserin metastaz yapması gibi başka yerlere göç ediyoruz.

Pasif Kullanıcı
11.05.2017

No shit Agent Smith

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ