İnce Zeka Gerektirir! 13 Adımda Laf Sokma Sanatı

Başlamadan önce, bize laf sokmayı ve intikam almayı öğreten üstat Demet Akalın’a bin selam olsun.

Eski sevgiilinize, yeni flörtünüze, artık görüşmediğiniz eski kankanıza laf sokmak istiyorsanız ama bunu çok da doğrudan yapmak istemiyorsanız, doğru adrestesiniz.

1. Hedefi belirlemek

Eski sevgili mi, artık görüşmediğiniz kankanız mı yoksa yeni flörtünüz mü? İlk

olarak hedefi belirlemeli ve ona uygun şekilde planınızı yapmalısınız.

2. Hedefin zayıf noktalarını ve zaaflarını belirlemek

Hedefin zayıf noktalarını iyi bilmelisiniz. Neye kızar? Neye üzülür? Bunlar en önemli bilgiler. Çünkü amacımız karşıdaki kişiyi duygusal olarak yaralamak.

3. Laf sokmayı paylaşacağın mecrayı seçmek

Paylaşım yeri, laf sokacağın kişinin seni takip ettiği bir sosyal mecra olmalı. Yani o görmeyecekse ne anlamı var? Verilmek istenen mesajın uzay boşluğunda kaybolmasını istemeyiz. Diyelim ki tüm mecralarda sizi engelledi. O zaman onun arkadaşlarından birinin görebileceği bir yer seçmelisiniz. Ben bugün instagram story üzerinden gitmeye karar verdim.

4. Storyde bulunacak nesne seçimini yapmak

Karşıdaki kişiyi yaralayacak bir nesne var mı önce ona karar vermelisiniz. Eski sevgilinizin hiç sevmediği bir elbiseyi giyebilir ya da eski kankanızla en sevdiğiniz fotoğrafın asılı olduğu duvardan o fotoğrafı kaldırıp, duvarın boş olduğunu onun gözüne sokabilirsiniz!

5. Storyde bulunacak kişi seçimini yapmak

Tek başınıza mı olmak istiyorsunuz yoksa eski sevgilinizin “onunla görüşmeni istemiyorum” dediği biricik kankiniz Meriçle eğlenceli bir anınızı mı paylaşmak istiyorsunuz?

6. Paylaşım yapacağınız ortama karar vermek

Yorganın altında pijamalarınızla yatarken “şu anda kulüpte keyfim yerindeee arasan da seniiii duymuyorummm!” diye paylaşım yaparsanız bu hiçbir işe yaramaz. Vereceğiniz mesajla, bulunduğunuz ortam birbiriyle uyumlu olmalı.

7. Paylaşım türüne karar vermek

Şarkı söylerken mi, odanızda kendinizle kaldığınızda mı, kankilerinizle dışarı çıktığınız bir anda mı? Öncelikle hedefi yaralama odaklı en doğru paylaşım türünü seçmelisiniz. Kendi kendinize aldığınız bir çiçeğin üstüne “beni şımartmayı çok sever. M💛” yazıp paylaşabilirsiniz mesela. Biz bu yöntemleri hep denedik, başarılı olduğunu da gördük.

8. Saç modeli ve kıyafet seçimi yapmak

Kimsenin sizi tükenmiş, üzgün ve dağılmış görmesini istemezsiniz. İmaj her şeydir. Behlül’e, “Sana bu seneki hediyem bu olsun. Ömür boyu uzaktan bakacaksın bana” diyen Bihter gibi olmalıyız. Çünkü en güzel intikam budur!

9. Şarkı seçimine karar vermek

Eğer kulüpten, plajdan story paylaşmıyorsanız, şarkı seçimi en önemli şey. “Bak nasıl mutluyum ahahah ne kadar çok eğleniyorum” mesajı vermek istediğiniz bir storynin arka planında Yıldız Tilbe’nin sesi duyulursa, eğlenceniz hiç inandırıcı olmaz.

10. Laf sokulan kişiyle göz teması kurmak

“Lafı sosyal medyadan sokuyoruz nasıl göz teması kuralım?!?!?” demeyin

hemen. Story çekerken, onun gözünün içine bakıyormuşsunuz gibi hayal edin. Böyle tam kameranın odak noktasına doğru, keskin ve imalı bakışlar atın. Bu sayede, o da izlerken tam olarak ondan bahsettiğinizi hissedecektir.

11. Paylaşım sayısına karar vermek

Çok fazla paylaşım yaparsanız, karşı taraf sizden, “ne kadar mutsuzsa kendisini sosyal medyaya vermiş” mesajı alabilir.Çok az paylaşım yaparsanız da “ne kadar mutsuzsa telefonu bile eline almıyor” diye düşünür. O yüzden paylaşım sayısı çok önemli. Uyanınca günaydın kahvesi, öğleden sonra work work work paylaşımı, akşamüstü, tercihen aynadan çekilmiş, bomba gibi göründüğünüz boydan bir fotoğraf ve geceye doğru asıl mesajı vereceğimiz “çok iyiyim harikayım” paylaşımı. Tam sıralama budur işte!

12. Jest ve mimik seçimini yapmak

Bir storynin en önemli kısımlarından birisi de uygun jestleri, vücut dilini kullanmaktır. Şarkı sözlerine uygun mimikleri ve el hareketlerini, yerinde ve zamanında kullanmalı ve vereceğiniz mesajı en iyi şekilde yansıtmalısınız.

13. Paylaşmadan önce genel kontrol yapmak

Aceleyle paylaşım yaparsan kadraja istenmeyen şeyler girebilir, aman dikkat. Sakince son kontrolleri yap ve vurucu darbeyi paylaşmaya hazır ol.

Tebrikler! Artık iflah olmaz bir laf sokma ustasısın!

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
YORUMLAR
16.11.2017

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN EX AŞKINA LAF SOKMAK TAM ERGENLERE VE KEZBANLARA GÖRE Bİ İŞTİR,KASMAYIN HAYATINIZI YAŞAYIN

16.11.2017

eski sevgiliniz arkanizdan yazik amq desin

16.11.2017

Bu gönderme yapmak ya da kıskandırmaktır. Üzülerek söylüyorum ki laf sokmayı anlatmaktan çok uzak bir yazı olmuş.

TÜM YORUMLARI OKU (10)