İmamoğlu, Gezi Protestolarında Ölenlere 'Rahmet' Diledi: 'Tarihin En Önemli Mücadelelerinden Biri'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğluTaksim Meydanı ve Gezi Parkı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu, Taksim için düzenledikleri yarışmada son 20’ye kalan eserlerin değerlendirmesinin sürdüğünü belirtti. Gezi protestolarına da değinin İmamoğlu 'Gezi’de ortaya konan mücadele, Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi' ifadesini kullandı. 

İmamoğlu, Taksim için gerçekleştirmeyi düşündükleri projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı ve Taksim'de incelemelerde bulunan İmamoğlu “Estetik olarak İstanbul'un tarihi kurgusunu, Taksim'in bütün hassasiyetlerini kollayan ve koruyan bir anlayışla inşallah çok güzel sonuçları en yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Zaten toplumun da oyuna sunacağız ilk 3 projeyi. Katılımcılığı en üst seviyede tutan güzel bir Taksim Meydanı projesi bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde Gezi protestolarına da değinen İmamoğlu hayatını kaybedenleri andı.

İmamoğlu, '2013 yılında, Türkiye’nin en kitlesel toplumsal eylemlerinden biri Gezi’de yaşandı. Bugün burada olmak, size kişisel olarak neler hissettirdi” sorusuna verdiği yanıt ise, Gezi’de ortaya konan mücadele, Türkiye tarihinin en önemli mücadelelerinden birisi. Bunu anlamak lazım. Biz şu anda burada geziyor, Taksim’de veya diğer meydanlarda halkla paylaşarak, yeşili koruyarak, ‘İnsan odaklı meydanlar üretelim’ diyorsak, belki de orada ortaya konmak istenen o ruhun şekle gelmiş halini yürütüyoruz. Bu bakımdan, gençlerin o ruhunu hissettirmek ve yaşatmak lazım.' ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı İmamoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü 👇

'Amacına ulaşmasını şöyle istiyorum: Çünkü başlangıcında ortaya konan o ruhta ne vardı? Şehrin korunması, şehrin adaleti, şehirde yaşayan insanların söz hakkının korunması, onlara saygı duyulması; şu anda tam da yaptığımız yarışma, o gençlerimizin ya da burada o mücadeleyi veren insanların adına, belki de o duygunun başarıya ulaşmış olması… Son olarak şunu söyleyeyim: Kaybettiğimiz gençlerimize üzülüyoruz. Hepsine rahmet diliyorum”

İmamoğlu Taksim'deki incelemenin ardından Twitter'dan da mesaj paylaştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
YORUMLAR
26.08.2020

İşin en boktan yanı "Fetullahın piçleri yıldıramaz bizleri" diye bağıran gençleri bile fetöcü ilan edip bunu millete kabul ettirdiler. Gezi direnişi, mizahı silah olarak kullanan dünyada belki de bu denli büyük çaplı tek eylemdi. Kendi milletinin gençlerini "Noldu gençler sıkıntınız ne konuşup çözelim" diyip dinlemek yerine yok camide sikiştiler, yok türbanlı bacımı linç edip üzerine işediler ve bir sürü yalan atıp insanlara çamur attılar. Polis ve sivil milislerin işkencelerine "destan yazdılar" demeyi seçtikleri için bu olay bu kadar büyüdü ve diğer illere sıçradı. Bunu birebir gören gözler her şeyi biliyor, yavşak medyadan duyan kulaklarsa hala dış güçler diye zırvalıyor. Ölenlerin ruhu şad olun...

26.08.2020

Gezi protestoları Büyük Ortadoğu Putu'nun tahtını salladığı için aradan 7 sene geçmiş olmasına rağmen biatçılar tarafından hâlâ dün gibi hatırlanır. İşin ilginç tarafı, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbenin yapılmasına zemin hazırlayan AKP iktidarı ve medyası, Gezi eylemlerinin fitilini ateşleyen polisleri FETÖ'cü olarak lanse etmişti.

Pasif Kullanıcı
26.08.2020

Gezi bir terör eylemidir, Dünya vandallık tarihine geçecektir, verilen zararın haddi hesabı yoktur, tüm terör örgütleri eyleme katılmıştır. Ali İsmail Korkmaz gibi sebepsizce öldürülenler hariç diğerlerinin canı cehenneme.

26.08.2020

Cok haklisin. Polis ve devlet teroru an be an gozlendi. Polisin izin verdigi dhkp ciciler ve diger orgutler ile orada anlatilmak istenen karalandi. Meydanda piyano calan insanlara, polise yemegini ikram eden insalara terorist diyebilmek icin gerzek yada beyinsiz olunmasi gerek. Orgut propagandasi yapilanlarin polise eylemcilerin teslim ettigi bir olaydi. Tomalarin yemek yiyen insanlarin ustune suruldugu, gaz fisekleri ile insanlarin yaralandigi, Turkiyede en cok kimyasal biber gazinin kullanildigi bir olaydi. Polis olmayip insanlara bicak cekenlerin, satirla saldiranlarin yargilanmadigi asaglik bir olaydir. Daha olayin ilk basinda cadirlarin yakilmasi hangi insanliga sigar. Dolar 1.80 den 1.90 a cikti diye agzinizdan salyalar sactiniz simdi 7.40 agziniz acilmiyor asaglik herifler.

TÜM YORUMLARI OKU (96)