İmamoğlu 'Bilgilendirilmedik' Dedi: 'Yarın İstanbul’da Hangi Hizmetleri Verip Vermeyeceğimizi Bile Bilmiyoruz'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu akşam ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı ile ilgili olarak 'Haberdar değiliz, bilgilendirilmedik' dedi. 'Yarın İstanbul’da hangi hizmetleri verip vermeyeceğimizi bile bilmiyoruz' diyen İmamoğlu, 'Ortak akıl ve iş birliği olmayan her karar sadece kafa karışıklığı ve panik yaratır.' ifadelerini kullandı.

Twitter:  @DiegoCupolo

Aniden duyurulan yasak kararı vatandaşların market ve fırınlara akın etmesine neden oldu 👇

Sokağa Çıkma Yasağının Ardından Marketler ve Fırınlar Önünde Oluşan Kuyruk Sosyal Medyanın Gündeminde

İBB Başkanı İmamoğlu da Twitter'dan bir mesaj paylaşarak "bilgilendirilmedik" dedi 👇

Başkan bu mesaj ile birlikte bir de video yayınladı ve sükunet çağrısı yaptı 🎥

İmamoğlu videolu mesajında şunları söyledi:

'Arzu ettiğimiz bir sokağa çıkma yasağı olmadı. Biz bunun en az 2 hafta hatta 3 hafta olması gerekliliğini sizlerle paylaşmıştık. Bugün iletilen bakanlığın kararı 2 günlük bir yasak. Ancak detaylarıyla ilgili hiçbir kurumun net bir bilgisi yok. Bu bizim açımızdan üzücü. Halbuki bunun bir simülasyonu yapılmalıydı ki biz bu uyarımızı yapmıştık. Ve ona göre herkes hazırlığını yapmalıydı. 

Yani yarın hangi kurumun hangi konullarda vazifeli olduğu noktasında hiçbir çalışma kurumlara iletilmiş değil. Bu konudaki çalışmaların yapıldığı söylendi. Biz de bunları bekliyoruz. Belediyeleri dikkate alan bir devlet yapısıyla daha doğru bir karar alınabilirdi. Buna üzgünüz, ama lütfen kararları bekleyiniz.'

İmamoğlu'dan bir açıklama daha geldi: "İBB’nin tüm hizmetleri devam edecek"

Yeni bir açıklama yapan Ekrem İmamoğlu;'11 Nisan Cumartesi itibariyle İBB’nin tüm hizmetleri sokağa çıkma serbestisi olanlar için devam edecek. Halk Ekmek ve Hamidiye Su %100 üretime geçti. İBB, tüm İstanbul’un gıda ihtiyacına yetecek kapasitededir. Halkımız sakin olsun ve güvende hissetsin. Lütfen herkes evine dönsün.' dedi.

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
10.04.2020

su adama atilan her camur ,hep atanin elinde kaldi ama lanet olsun ki ak troller hala durmuyordu

11.04.2020

Adam kendisine bilgilendirme yapılmadığını düzgün bir dille anlatmış, paylaşmak istemiş buna teşekkür etmek yerine bundan bile saçma sapan kanılara varabilmek, şımarık ergenler gibi laf sokmaya çalışmak ne kadar komikse, böylesine çürümüş bir kişilikle yaşamak da zor olsa gerek. Hakaret etmeye değmeyecek kadar boşsunuz.

10.04.2020

belediye başkanısın hep bir polemik içindesin mansur yavaş gibi işini yap onla gündeme gel doğru çalış polemikle daha fazla gitmeye çalışıyorsan yazık ediyorsun kendine ve sana inananlara.

10.04.2020

Birader, merak ettim, yarın hangi işi yapıp hangisini yapmayacağını bilmediğini söylüyor adam. Hala haber verilmemiş. Sen biliyorsan hangi işini yapacağını, söyleyiver bir zahmet.

TÜM YORUMLARI OKU (28)