İki Haftada 290 Bin Kişi Başvurdu: Bedelli Askerlikten Rekor Başvuru Bekleniyor

Bedelli askerlik için başvuranların sayısı merak edilirken, 10 Ağustos itibariyle bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru sayısının 290 bini aşarak rekora koştuğu öğrenildi. Bir önceki bedelli düzenlemesinden toplamda 203 bin kişi yararlanmıştı.

25 yaş, 15 bin TL bedel ve 21 günlük temel askerlik eğitimi şartını içeren bedelli düzenlemesinin de yer aldığı torba yasa, 3 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Bedelli Askerlik Düzenlemesi Yürürlükte

3 Ağustos itibarıyla da bedelli askerlik için 3 Kasım 2018’de sona erecek başvuru süreci başlamıştı.

Başvuru Kılavuzu Yayınlandı: Bedelli Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlk iki günde 200 bine yakın başvuru yapıldı.

10 Ağustos itibarıyla bedelli askerlikten yararlanmak için yapılan başvuru sayısı 290 bin’i aştı.

Başvuru 400 bini aşabilir.

Şuana kadarki başvuru sayısının bir önceki başvuru sayısını aştığını söyleyen AKP'li isimler, gösterilen yoğun ilgi çerçevesinde 3 Kasım 2018’e kadar devam edecek başvuru sürecinin sonunda bu rakamın 400 bin başvuru beklentisinin de üstüne çıkabileceğine işaret ettiler.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
12.08.2018

Uzun dönem yaptım. Kimseye de "ana kuzusu, süt çocuğu.." gibi benzetmeler yapmayacağım. İsteyen yapsın. Zorunlu askerliğe de karşıyım. Biz yaptık ne oldu? Hiçbir şey. Ne kazandırdı? Hiçbir şey. Aileden göremediğiniz bir disiplin, düzen yok ise en fazla onu aşılıyorlar. Onun haricinde askerde tabiri caiz ise jilet gibi olanlar, askerden sonra eski haline dönüyor. Ne tertiplerim vardı benim, "adam kral kral!" dediğim. Askerden sonra ne mal olduklarını gördük.

Pasif Kullanıcı
12.08.2018

Kim nederse desin umrumda değil. Zorunlu askerliğe karşıyım. ve gönüllü askerliğin gelmesini şiddetle istiyorum ama bedellide idare eder. 15bin TL Verip askerde çekeceğin ızdıraba acıya komutanların saçma sapan triplerine emirlerine değer. Milletin bokunu çekmektense 15Bin TL Verip kısa dönem yapıp kurtulmak en mantıklısı. Tutrmuşsunuz vatan görevi diye Vatan görevi falan olduğu yok bir Türk erkeğinin Hayatının içine sıçma görevi.

12.08.2018

at avrat bedelli

TÜM YORUMLARI OKU (28)