İBB'den İhtarname: Eminönü’nde Balık Ekmek Satan 3 Tekne Boşaltılacak

Yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi

Yazıda, kira sözleşmesinin 1 Kasım 2019 itibarıyla dolduğu kaydedildi. İBB yazısında, anılan yerlerin boş ve işgalsiz olarak belediyeye teslimi istendi. Yazıda, aksi bir durumda söz konusu yerlerin polis zoru ile boşaltılacağı bildirildi.

"Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu"

İhtarname gönderilen kiracılardan Tarihi Eminönü Turizm Balık Ekmek Kooperatifi Başkanı Arif Hikmet İlke, alınan karara ilişkin “Balık-ekmek, bu bölgedeki kültürün bir parçası… Alınacak kararlarda bunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu. Ancak, biz tekne sahipleri olarak buraya gelen insanlara en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. İBB’nin, bundan sonra burası ile ilgili nasıl bir tasarrufta bulunacağını bilmiyoruz” dedi.

Emniyet'ten 'Üç Dakika Sonra Oradaydık' Açıklaması: Tarihi Eminönü Balıkçısı'ndaki Yaşanan Darp Olayı Gündemde

İBB: "Tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu"

Konu ile ilgili İBB kaynakları ise, Hürriyet’e şu açıklamayı yaptı: “Tarihi yarımada ile ilgili bütüncül bir proje geliştiriliyor. Eminönü de bu projenin bir parçası. Orada, tarihi yarımadaya çok da yakışmayan görüntüler söz konusu. Şunun bilinmesi gerekir ki, o bölgede mevcut kiracılar gidecek yerine başka kiracılar gelecek şeklinde bir durum söz konusu değil.”

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Bir Oyunlar Peşinde: Evlilik Haberiyle Herkesi Afallatan Mükremin Gezgin Yine Hamilelik Senaryosu Yazıyor
Babalık Davasıyla Uğraşan Uğur Dündar'ın Yıllar Önce Verdiği Bir Röportajda Söyledikleri Şoke Etti
YORUMLAR
29.10.2019

Oh be sonunda bu mafyacı pisliklerden güzelim manzara kurtulacak. Meydanda yürüyemiyorsun adamlar kolundan tutup seni balık ekmek yemeye zorluyor. Verdikleri ekmekler bayat işleri ancak balık satana kadar ondan sonra ukala mı ukala hayvan oluyorlar. Daha önceden de bir kişinin üzerine dalarak onları hastanelik eden bir olay olmuştu.Bu şerefsizlere iyi olmuş bence.

29.10.2019

Ekmekler kamyonet kasalarında çıplak şekilde gelir (yerde). Balıklar ithal, hijyen sıfır, çalışanlar zorba, sattıkları çöp. İş paraya ranta gelince kültürel miras, başka zaman tarihi ve kültürel olandan bahsettiklerini duyamazsın. Bazı tatsız olaylar yaşanmış, yüzlerce olaydan bahsediyor olmalı. Esnaf değil mafya, müşterinin yaşadığı vahşete ve polisin tavrına tanık olmuştuk. Bunlara itlik vandallık özgüvenini verenler yok artık, siktirolup gidebilirsiniz k.

29.10.2019

en iyisini yapmıştır, eline sağlık ekrem başkan. kendilerine sağlanan imkanlar nedeniyle şımarıklığın dibine vuran yandaş işletmelere az bile olmuştur. müşterilerin uyarılarına hakaretle hatta darp ile karşılık veren çalışanların bulunduğu tüm işletmelerin kökünün kuruması dileğiyle.

TÜM YORUMLARI OKU (47)