Hem İş Yaşamınızda Hem Günlük Hayatınızda Oldukça İşinize Yarayacak Etkili Psikolojik Yöntemler

1. Size uymayan fikirleri şiddetle reddetmeyin.

İnsanlar size hemfikir olmadığınız şeyleri söylerken, onlara şiddetle itiraz etmeyin. Öncelikle 'ne demek istediğini anlıyorum' gibi cümlelerle, söylediklerini kabul edin ve 'ama bu kısmını hiç düşündün mü?' diye sorarak kendi görüşünüzle devam edin. Bu yaklaşım, size karşı gelinmeden ve sözünüz kesilmeden fikrinizi ifade edebilmenize yardımcı olacaktır.

2. Seçim hilesi yaratın.

Sizin için bir şeyler yapacak birine ihtiyacınız varsa, asıl isteğinizi söylemeden önce ondan daha zor bir iş isteyin. İnsanlar bu zor şeyleri reddettikten sonra, kolay görünen isteği kabul etme eğiliminde olacaktır. Onlara aynı anda 2 seçenek verin: Asıl istediğiniz şey ve yapılması daha zor olan bir şey. Bununla yöntemle, istediğiniz şeyin basit görünmesini sağlayacaksınız.

3. Küçük bağlantılar kurun.

Birinin sizi, sizin istediğiniz kadar sevmediğini fark edebilirsiniz. Onlardan ilgilendiğiniz bir kitap gibi küçük bir şey ödünç isteyin. Bu, önce ikiniz arasında gönülsüz bir bağlantı yaratacaktır. Ancak aldığınız şeyi geri verdikten sonra sizinle ilgili bakış açısı değişecektir.

4. Anneler en iyisini bilir.

İnsanların fikirlerinize dikkat etmesini istiyorsanız, söylediğiniz şeyi babanızın veya annenizin öğrettiğini söyleyerek, dikkat çekebilirsiniz. İnsanlar geleneksel bir disiplinle yetişir ve böyle bir durumda kendi ebeveynlerini düşüneceklerdir. Çoğu insan, ebeveynlerinin sözlerine gönülden inanır ve bu yöntemle insanlar fikirlerinize daha saygıyla yaklaşacaktır.

5. Güven veren bakışlar insanları çeker.

Bir karara varılması gereken önemli bir tartışma sırasında konuşmayı bitirdikten sonra, sadece insanların gözlerine bakın ve sessizce bekleyin. Kararlı bakışlarınız diğerlerinin, az önce söylediklerinize ilişkin algılarını olumlu yönde etkileyecektir. Bu önemli anlardan sonra göz temasını kaybederseniz, kısa bir süre sonra ilgiyi de kaybedersiniz.

6. Sessizlik fırsat olabilir.

Yakınlaşmak istediğiniz insanla, yaşadığınız bir sessizlik sırasında, kendisiyle ilgili bir şey sorun. En sessiz kişiler bile kendilerinden bahsetmekten hoşlanır. Sonrasında onlar da size bir şey soracak ve sessizliği akıcı bir sohbete çevireceksiniz.

7. Önemli hissettirin.

Yardıma ihtiyacınız olduğunda doğru kelimeleri kullanmak büyük bir fark yaratabilir. 'Lütfen bana bir iyilik yap.' veya “Gerçekten yardımına ihtiyacım var.” gibi basit ifadeler kullanmayı deneyin. Çünkü bu durumda ego desteği devreye girecek ve size bir lütufta bulunuyor gibi hissedecekler. Böylece insanlar istekleriniz konusunda size yardımcı olma eğiliminde olacaklardır.

8. Tekrarlayın.

Tekrarlamak, insanların kafasında somut bir fikir yaratmanın en iyi yollarından biridir. Fikrinizi başka birine dayatmak istiyorsanız, bunu farklı bağlamlarda tekrarlayın ya da sohbet sırasında farklı ifadelerle aynı şeyi tekrar söyleyin. Aynı şeyi birkaç kez duyduktan sonra, bu fikir beyinlerine tanıdık gelceğinden daha kolay algılayacaklar.

9. Güven oluşturun.

Bir sosyal ortamda güven oluşturmaya çalışıyorsanız, küçük hatalarınızı ve eksikliklerinizi kabul edin. Böylece insanlar savunmasız yönünüzü görecek ve sizi dürüst bir kişi olarak kabul edecektir. Bu bir anlaşmazlık sırasında bile size bir avantaj sağlayacaktır.

10. Gözlem yapmak için reaksiyon oluşturun.

Yeni bir gruba girdiğinizde, insanların tepkilerini izlemek için şaka yapın ya da komik bir hikaye anlatın. Birbirine daha yakın olan insanlar gülerken birbirlerine bakarlar. Bu aralarındaki bağları anlamanıza yardımcı olur.

BONUS

Bir şeye karar verirken taş-kağıt-makas oynayacaksanız, karar vereceğiniz şeyi söyledikten hemen sonra hızlı bir şekilde oyuna başlarsanız insanlar ilk olarak makas yapma eğilimde olacaktır. Deneyin, şaşıracaksınız ve kazanacaksınız!

Popüler İçerikler

Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?
YORUMLAR
03.03.2022

Ayh okurken içim şişti. Hiç bu kadar hesaplı yaşayamam 😂

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ