Gezegendeki En Vahşi Yırtıcı Hayvanlar Hakkında Az Bilinen 21 İlginç Gerçek

1. Karada yaşayan yırtıcıların en hızlısı çitalar, maksimum hızlarını yalnızca bir kaç saniyeliğine sürdürebilirler.

2. Avlanma teşebbüslerinin %60'ı başarısıklıkla sona erer, bazen avlarını yakalamak için, arkadan yaklaşıp onları düşürürler.

3. Yavru çitaların %90'ı 2. yaşlarını dolduramadan ölürler.

4. Nil timsahları, göç eden sürülerin av alanlarına gelmesini beklerler ve bu yaklaşık 1 yıllık bekleyiş süresince aç kalabilirler.

5. Timsahların çiğneme yetisi olmadığı için, avlarının etrafında bir grup olurlar ve avladıkları hayvandan daha küçük ısırıklar alabilmek için vücutlarını döndürürler.

6. Bal Porsuğunun avlayıp beslendiği 50'den fazla hayvan var; bunların arasında akrep ve deve kuşu yumurtası da yer alıyor.

Kemirgen avlarını topraktan çıkartman için bal porsuğu; yer altındaki yuvalarına veya tünellerine nefesini üfler.

7. Dünya üzerinde yaşamış olan gelmiş geçmiş en büyük hayvan olarak bilinen mavi balina yaklaşık 200 ton ağırlığındadı.

8. Haftalar boyunca günde 170km yol alarak yüzebilirler. Mavi balinanın ağzını açması o kadar çok enerji gerektirir ki, yalnızca avları yoğun ve yeteri kadar sayıdayken ağzını açıp onları yakalar.

9. Dönücü yunuslar avlarını yaydıkları sonar dalgalarıyla sersemletip daha sonra yerler.

Şişe burunlu yunuslar ise yalnızca gel git olduğunda denizin çekildiği yerlerde avlanabilirler, bunu yapmak için yalnızca 3 saatleri vardır. Grup halinde; küçük balıkları denizin çekildiği noktalara doğru sürerler; ve orada kendilerini geçici olarak karaya vurup avlarını yerler.

10. Kutup ayısı bütün yıl boyunca ihtiyaç duyacağı yiyeceğin 2/3'ünü bahar mevsiminde yemek zorundadır. Bu sıcak aylarda ise yalnızca 20 avdan 1'inde başarılı olabilirler çünkü fokları avlarken kullandıkları buz parçaları erimiştir.

Küçük bir fok balığında bulunan vücut yağında 100.000 kalori bulunur ve bu kutup ayısına 1 hafta yeter.

11. Ayıların koku duyusu insandan 2000 kat daha iyidir ve denizdeki avı bile koklayabilirler.

12. Kuzey Amerika'nın en büyük ayıları olan Boz Ayılar, bütün yılı geçirecekleri yiyeceği bulmak için somon balığı göçlerine muhtaçlar.

13. Orman yırtıcılarının en büyüğü kaplan 200kg ağırlığa kadar ulaşabiliyor. Kaplanlar fırtınalar sırasında avlanarak hem karanlığı hem de gürültüyü kullanarak kendilerini gizliyorlar

14. Aslan balığının çizgileri görsel olarak çok karmaşık olduğu için; avı onun ne kadar yakında olduğunu anlamakta zolanır.

15. Abdopus ahtapotu yeryüzünde yürüyebilen tek ahtapot cinsidir.

16. Parson bukelamunun dili vücudundan daha uzundur.

17. Peygamber böceğinin kolları bir insanın göz kırpma hızından 10 kat daha hızlı saldırıya geçebilir. Bu böcek türü ayrıca 3 boyutlu görebilen tek türdür.

18. İnsanın baş parmağından daha küçük olan Darvin örümceği (Caerostris darwini) 25m'ye kadar ipek üretebilir. Bu ipek dünyadaki en dayanıklı doğal liftir ve çelikten daha güçlüdür.

19. Kendinden 3 kat daha büyük örümcekleri yiyebilen Portia örümceği, vücut boyunun 50 katı kadar uzun mesafeleri sıçrayabilir.

20. Bir ayınınkiyle aynı büyüklükteki pençeleri ve 2m'lik kanat genişliğiyle Harpya kartalı maymun ve tembel hayvanlarla beslenir.

Yavru Harpya kartalları avlanan kuşların arasında en uzun bakım gerektiren yavrulardır, anneleri 2 yıl boyunca onlara yiyecek getirir. Fakat bu kadar uzun bir bakımdan sonra bile anne kartal avlanmayı öğrenemeyen yavruları öldürebilir.

21. Dünyanın en büyük yırtıcılarının %75'inin nüfusu büyük oranda azalma gösteriyor. Bunun en büyük sebebi ise insanoğlunun etkisi.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
30.07.2016

En vahşisini yazmayı unutmuşsunuz : İNSAN

03.07.2016

Bal porsuğunu anlatırken görsel olarak yerine Tilki koymak tam troll sanırım :)

Üstelik bal porsuğu gibi bir hayvanı tek maddede üstünkörü geçiştirmek ayıp beeee. :)))))))))))

03.07.2016

keşke en hızlı hayvanın bir doğan kuşu türü olduğunuda yazsaydın

TÜM YORUMLARI OKU (9)