Genco Erkal'ın Oyunu Tekrar Sahnede

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal kapsamında güvenlik tedbirleri nedeniyle yasaklanan “Güneşin Sofrasında - Nâzım ile Brecht” oyunu tekrar sahnede.  Genco Erkal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada  “Bu muhteşem haberi herkes duysun. Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor' diye duyurdu. 

Usta tiyatrocu Genco Erkal'ın uyarlayıp yönettiği ve Tülay Günal’la beraber oynadığı 'Güneşin Sofrasında - Nazım ile Brecht' oyunu OHAL kapsamında alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kaldırılmıştı. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Salı günü Meclis’te yaptığı konuşmada Genco Erkal'a OHAL yasağına değinmişti.

Genco Erkal, yasağın kaldırıldığını Twitter hesabından attığı şu mesajlarla duyurdu:

“Bu muhteşem haberi herkes duysun. Dostlar Tiyatrosu Kadıköy Lisesi bahçesindeki oyunlarına devam ediyor. Sayın Levent Gök ve bu yasağın kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkürler. Öyle çok insanın emeği var ki, hangi birini sayayım. Sayın Kılıçdaroğlu, avukatımız Turgut Kazan, CHP milletvekilleri, bakanlar, valimiz… En büyük destek sizden, sevgili izleyicilerimiz. Sıcak mesajlarınız, iyi dileklerinin olmasa kabu gibi son 5 günü zor geçirirdik. Sağ olun.”

Oyun haftanın üç günü tiyatroseverlerle buluşacak

Oyun, Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu’nun İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda açık havada oynanmaya devam edilecek.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!