Forrest Gump Deyince Yağları Eriyenlerin Ayıla Bayıla İzleyebileceği 17 Film

Gerek konusuyla gerekse işleyişiyle, Forrest Gump'ı izlerken aldığınız keyfin aynısını hissedebileceğiniz filmleri sizler için bir araya getirdik.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.

17. Jack (1996) | IMDb 5.8

Jack

http://www.imdb.com/title/tt0116669

Ciddi bir yaşlanma hastalığı olan Jack Powell, yaşıtlarına oranla dört kat daha hızlı yaşlanınca 10 yaşında bir çocuk olmasına rağmen 40 yaşında bir adam gibi görünür. Ailesi tarafından sürekli korunan Jack, özel öğretmeni Lawrence Woodruff sayesinde okula başlayacaktır...

16. Radyo (2003) | IMDb 6.9

Radio

http://www.imdb.com/title/tt0316465

Harold Jones işinden başka bir şeyle ilgilenmeyen bir futbol koçu. James Robert Kennedy ise daha çok Radio adıyla biliniyor. Zihinsel olarak ağır olduğu için okumamış, çevresindeki insanların eğlence kaynağı. Bu iki insanın yolları küçük bir kasabada kesişiyor. Ve ikisinin de kaderini değiştirecek bir ilişki başlıyor.

15. Mozart Ve Balina (2005) | IMDb 6.9

Mozart and the Whale 

http://www.imdb.com/title/tt0392465

Donald (Josh Hartnett) ve Isabelle (Radha Mitchell) ender görülen bir otizm olan Asperger Sendromlu iki gençtir. Taksi şoförlüğü yapan Donald, bir hasta buluşmasında Isabelle´le tanışır. Daha ilk buluşmalarında gerçek dünyadan ne kadar farklı dünyalarda yaşadıkları ortaya çıkacaktır.

14. Can Dostları (2004) | IMDb 7.0

House of D

http://www.imdb.com/title/tt0372334

Zihinsel engelli otuz yaşındaki Pappass ile New York’ta annesi ile birlikte bir yaşam sürmekte olan on üç yaşındaki Tommy, birbirleri ile çok iyi arkadaş olmuşlardır. Bu güzel arkadaşlığın sarsılmasına neden olan şey ise bir gönül meselesidir. Tommy bir kıza aşık olur ancak Pappass, kadınlara dair en ufak bir deneyim ya da bilgi sahibi değildir. Pappass ilgiyi üzerine toplamak niyeti ile hırsızlık yapar ve Tommy de bu hırsızlığı kendi üzerine alır. İşte o vakit işler arap saçına döner. Aradan uzun yıllar geçtikten sonra Tommy, Fransa’da yaşarken bir gün eski yaşadığı yere gelerek, geçmişi ile yüzleşmeye hazır olacaktır.

13. Adam (2009) | IMDb 7.2

Adam 

http://www.imdb.com/title/tt1185836

Adam, yakışıklı ama hayatı boyunca sığınmacı bir yaşam biçimini yürütmüş olan ikilemli genç bir adamdır -ta ki yeni komşusu ile tanışıncaya kadar-.

Beth hoş, açık görüşlü genç bir kadındır, onu dış dünyaya çekip çıkarması eğlenceli, dokunaklı ve tamamen beklenmeyen şekilde sonuçlanır.

Onların bu sözde yanlış ve muammalı ilişkileri, birbirine ne kadar uzak ve farklı gerçekliklerin insanları da olsalar olağanüstü bir bağla kenetlenebildiklerini gösterecektir.

12. Ahmaklık Mucizesi (2008) | IMDb 7.5

Ba:Bo 

http://www.imdb.com/title/tt1233461

Ji-ho umut veren bir piyanisttir, ve yıllarca yurt dışında tahsil görüp piyano çalmaktadır. Ama bir gece ansızın bir sahne korkusu duygusuna yakalanır ve bir daha bundan kurtulamaz. Çaresizlik içinde, yurduna döner ve eski sınıf arkadaşı Sung-ryong ile karşılaşır. Bir zamanlar çok zeki bir çocuk olan Sung-ryong bir kaza geçirmiştir ve şimdi yirmili yaşlarının sonundayken hala altı yaşındaki bir çocuğun zekasına sahiptir. Çok unutkandır, ama ilk aşkı Ji-ho'yu asla unutmamıştır. Sung-ryong’un deforme olmuş aklının diğer yarısında sadece ailesi, – kız kardeşi Jee-in vardır. Ona bakmak için, Sung-ryong Jee-in’in okulu önünde tost satmaya başlar. Ama Jee-in zeka özürlü ağabeyinden utanır ve onu tanımazlıktan gelir. Sung-ryong’un iyi niyetli düşüncesini anlayansa sadece eski arkadaşı Sang-soo'dur.

11. Balıkçı Kral (1991) | IMDb 7.6

The Fisher King

http://www.imdb.com/title/tt0101889

Çılgına dönmüş bir adam, ünlü DJ Jack Lucas'ın söylediklerinin yanlış anlaşılması sonucu, ünlü bir New York barında katliam yapar. Jack tavrı nedeniyle bu kişiyi galeyana getirerek hayatının hatasını yapmıştı. Yaklaşık üç yıl sonra amaçsız bir alkoliğe dönüşen Jack, bu kanlı olayda karısının ölümüne tanık olup akıl sağlığını kaybeden bir adamla, yani Perry ile tanışır. Aralarında başlayan iletişim tam bir dostluk hikayesine dönüşür.

10. Sekizinci Gün (1996) | IMDb 7.6

Le huitième jour 

http://www.imdb.com/title/tt0116581

Georges, Down sendromu olan ve bir mental klinikte hayatını sürdürmekte olan bir adamdır. Harry ise günlerini oldukça meşgul geçiren bir iş adamıdır. İş hayatında çok başarılıdır ancak karısının iki çocuğunu da yanına alarak kendisini terk etmesinden sonra bir türlü belini doğrultamamış ve sosyal hayata atılamamıştır. Bu iki apayrı insanın hayatı çeşitli tesadüflerin akabinde kesişmek üzeredir.

9. Benim Adım Sam (2001) | IMDb 7.6

 I Am Sam

http://www.imdb.com/title/tt0277027

Sam Dawson beyninde bir gelişme problemi olan, bu nedenle de yedi yaşındaki bir çocuğun zekasına sahip olan, karısı tarafından terk edilmiş, kızıyla birlikte yaşayan bir babadır. Tüm zihinsel engellerine rağmen iyi bir sosyal çevresi ve mutlu bir ailesi olan Dawson'ın asıl sorunları kızı yedi yaşına geldiğinde başlar. Kızı Lucy'nin doğum günü partisinde eve gelen bir sosyal güvenlik çalışanı baba ve kızı trajik bir sona sürükleyecektir.

8. Maraton (2005) | IMDb 7.8

Marathon

http://www.imdb.com/title/tt0448621

Cho-won, annesiyle yaşayan otistik bir gençtir.Küçüklükten beri en sevdiği hayvan zebralardır. Küçük yaşından beri annesinin himayesinde yaşayan Cho-won onun yönlendirmeleriyle 'yılmamayı ve yorulmamayı' prensip edinmiştir. Aslında o hala küçük bir çocuktur ama annesi onun diğerlerinden farklı olmadığını göstermek ve de kendi vicdanında rahat olmak için onu hep başarmaya odaklamıştır. Annesi ile babasının arası sorunludur ve bir tane de sorunlu kardeşi vardır. Annesi onu her zaman dışarıya karşı korumak ve hayatta güçlü durmasını sağlamak için baskı altında tutmuştur fakat diğer yandan ailesinin diğer fertlerini umursamaz olmuştur. Cho-won'un hayatta en sevdiği uğraşı koşmaktır ve zamanla yarışmalara katılır

7. Uyanışlar (1990) | IMDb 7.8

Awakenings

http://www.imdb.com/title/tt0099077

Dr. Malcolm Sayer, insan ilişkileri çok zayıf olan ve hayatı boyunca laboratuvarlarda bilimsel araştırmalar yapan bir doktordur. Personel yetersizliği yaşayan bir hastane, başka başvuru olmadığı için Sayer'ı işe almak zorunda kalır. Dr. Sayer, tamamı çok uzun yıllardır bilincini kaybetmiş ve hareketsiz görünen hastaları tedavi etmek ister.

Bir konferansta başka bir hastalık için geliştirilen L-Dopa adlı ilacın kendi hastalarına da derman olabileceğini düşünen Sayer, şansını denemek ister. İlacı Leonard Lowe üzerinde denemek için izin alan doktor, ilk başta başarılı olur ancak zamanla ilacın yan etkileri ortaya çıkmaya başlar.

6. Benim Adım Khan (2010) | IMDb 8.0

My Name Is Khan

http://www.imdb.com/title/tt1188996

Asperger sendromu hastalığı taşıyan Hindistan asıllı Müslüman bir adam, ABD başkanı ile konuşmak ve derdini anlatmak için ciddi bir yolculuğa koyulacaktır. Bunun için tüm ülkeyi baştan başa geçmeyi göze almıştır.

5. Yağmur Adam (1988) | IMDb 8.0

Rain Man

http://www.imdb.com/title/tt0095953

Filmde Los Angeles’ta maddiyate dayalı bir hayat süren fırlama Charlie ile değişik bir hastalığa sahip Raymond'un dramatik ama aynı zamanda komik de olabilen serüvenleri anlatılıyor. Serseri Charlie, yıllardır uzak kaldığı babasının ölümü üzerine 3 milyon dolarlık mirastan yararlanacağını düşünerek hayaller kurar. Oysa kendisine sadece 1949 model bir Buick bırakan babası, servetin tamamını Charlie’nin daha önce varlığından haberdar olmadığı ağabeyi Raymond’a bırakmıştır. Önemli bir ayrıntı ise, Raymond’un bakıma muhtaç, otistik bir dahi olmasıdır! Maddiyatçı Charlie mirasın en azından bir kısmından vazgeçmek niyetinde değildir. Bunun için Raymond’u kaldığı klinikten kaçırıp ülke çapında bir seyahate çıkarır. Yol boyunca Charlie, sadece Raymond’u değil, geçmişinin bir parçasını ve belki de kendini keşfetme fırsatı da bulacaktır.

4. Merhaba Dünya (1979) | IMDb 8.0

Being There

http://www.imdb.com/title/tt0078841

Chance, kendisini bildi bileli yanında yaşadığı yaşlı adamın evinde bahçıvanlık yaparak büyümüş ve hayatında bir kez olsun sokağa çıkmamıştır. Bütün hayatı bahçede bakımını yapıp büyüttüğü çiçeklerden ve televizyondan ibaret olan Chance, yaşlı adam bir gün ölünce ortada kalır. Çünkü ev artık satılacaktır. 

Kendi varlığının haricinde yaşadığına dair hiçbir kanıt olmayan Chance, avukatlara yıllardır yaşlı adamın yanında kaldığını kabul ettiremez. Nüfus kağıdı bile yoktur. Kendini birden sokaklarda bulunca yıllardır görüp bilmediği hayatın rutinleri ile tanışır. İlk defa sokaklarda yürür, arabaya biner... Ve birden şansı hiç tahmin etmediği bir yerde dönüverir.

3. Bıçak Sırtı (1996) | IMDb 8.0

Sling Blade

http://www.imdb.com/title/tt0117666

Akıl hastanesinde ömür törpüleyen zavallı Karl'ın hikayesi... Ahlaken çürümüş bir kafa yapısına sahip Childers, başına gelen istenmedik bir surumu kanla çözmesi sonucunda hapis yerine kendini tımarhanede bulacaktır... Slingblade, karmaşık bir ahlaki ikilem içinde kalmış Karl Childers’in gizemli, ruhani ve kara mizah öyküsüdür. Çocukken çok dindar bir ailede büyüyen Karl, ailesi tarafından Tanrı’nın bir cezası olduğuna inandırılmıştır. Bir gün annesini kasabanın serserileri ile cinsel ilişki sırasından gören Karl, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu düşünerek onları bıçaklayarak öldürür. Bu cinayet sebebiyle akıl hastanesine konur ve şimdi, 25 yıl sonra serbest kalarak tekrar topluma karışır. Köprünün altından artık çok sular geçmiştir ve yeni duruma alışması kolay olmayacaktır...

2. 7. Koğuştaki Mucize (2013) | IMDb 8.2

7-beon-bang-ui seon-mul

http://www.imdb.com/title/tt2659414

6 yaşında küçük bir kızı olan zihinsel engelli Yong-gu, haksız yere suçlu bulunup, en azılı suçluların bir arada bulunduğu 7 numaralı koğuşa konulmuştur. Kızını bu hücreye getirmek istemektedir. 7 numaralı koğuş sakinleri e ona yardım etmekte oldukça kararlıdır.

1. Temple Grandin (2010) | IMDb 8.4

Temple Grandin 

http://www.imdb.com/title/tt1278469

Temple Grandin, adını taşıyan TV filmi başlar başlamaz karşımıza çıkıyor ve “Merhaba, ben Temple Grandin’im!” diye kendini tanıtıyor. Biraz tedirgin, fazlasıyla heyecanlı, tıpkı kahramanın kendisi gibi. Temple hep sorunlu bir çocuk olmuş. Daha otizm kelimesi yeni yeni telaffuz edilirken hastalığının yalnızca kendisinin değil, çevresindekilerin de hayatını zorlaştırdığı bir çocukluk geçirmiş. Dört yaşına kadar konuşamamış. Okula gittiğinde uyum sağlayamamış. Çünkü, annesinin de dediği gibi, diğerlerinden bir eksiği yok, ama onlardan farklı. Mick Jackson’ın abartıdan uzak filminin iyi bir hikayenin yanı sıra, çok yararlı bir dersi de var. Benzer durumdaki ailelere, çocuklarından vazgeçmemelerini salık veriyor: boş umutlara kapılmak için değil, olabileceğin en iyisine ulaşabilmek için.

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
28.07.2017

Temple Grandin mükemmel bir film arkadaşlar. Bende burda ki başka bir konudan görüp izlemiştim. Harika bir film. Kesinlikle izleyin. Kızın oyunculuğu tek kelime ile olağanüstü.

28.07.2017

Robin Williams varsa zaten güzeldir. Diğerlerini de ayrıca izleyeceğim.

28.07.2017

Kuzenimin otizmli olduğunu öğrendiğimde Temple Grandin'i izlemiştim efsaneydi

TÜM YORUMLARI OKU (8)